Анонс на 27-ми кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 27-ми кръг на Примера дивисион

Валенсия - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 13.03.2015 г.
Час: 21:45


Началото на 27-я кръг в Примера Дивисон ще бъде поставено на стадион "Местайя" във Валенсия, където едноименният отбор посреща пристигащия от другия край на Испания Депортиво Ла Коруня.

Преди по-малко от седмица "прилепите" стигнаха до равенство 1:1 като гост на шампиона Атлетико Мадрид. Играчите на Нуно Санто губеха в резултата на почивката, но в заключителния четвърт час на двубоя успяха да изравнят след гол с глава на бранителя Шкодран Мустафи. Така Валенсия запази дистанцията от Атлетико на само 1 точка, а тимът продължава да заема 4-то място в класирането с актив от 54 пункта, на 8 от лидера Барселона, като "прилепите" нямат загуба вече пет поредни кръга в Ла Лига, в които записаха четири победи. За настоящия двубой контузен е само Пако Алкасер, а Хави Фуего е наказан.

Депортиво допусна драматична загуба в предишния кръг. Новакът в Примера отстъпи като домакин с 4:3 срещу гостуващия Севиля и по този начин галисийци инкасираха трета загуба в последните си четири мача. Поражението срещу действащия шампион в Лига Европа смъкна играчите на Виктор Фернандес на 16-то място в класирането, а "Супер Депор" е с актив от 25 точки, като към настоящия момент тимът е само на точка от първия отбор под чертата. За тежкото гостуване на Валенсия контузени са Точе, Саломао и Пощига.

Прогноза: Валенсия - Депортиво Ла Коруня 3:1


Райо Валекано - Гранада
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 21:00


Райо Валекано продължава да няма равенство Ла Лига вече 24 поредни кръга. Всъщност "пчеличките" имат две ремита до момента и те дойдоха в първите два кръга от тазгодишната кампания, а впоследствие столичани записаха 9 победи и 15 загуби. В предишния кръг Райо бе разбит с 6:1 при гостуването си на новия лидер в Примера - Барселона. Като победата на каталунците над мадридчани успя да ги изкачи на върха. Поражението пък смъкна водения от Пако Хемес тим на 13-то място в подреждането, а Райо има в актива си 29 точки. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Фату и Тоньо.

Гранада успя да запише едва четвърта победа от началото на сезона, след като в предишния кръг тимът от едноименния град се наложи като домакин с 1:0 над амбициозния състав на Малага, който се бори за участие в европейските клубни турнири. Единственото попадение в срещата бе дело на Ибанес, а с победата си Гранада събра 22 точки и се доближи само на 3 от спасителната 17-та позиция, въпреки че в момента играчите на Абел Ресино са на предпоследното 19-то място. За гостуването в столицата контузени са Бангура, Маинс и Марех.

Прогноза: Райо Валекано - Гранада 0:0


Селта Виго - Атлетик Билбао
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 23:00


В предишния кръг серията от четири поредни мача на Селта без загуба в Примера приключи, след като "небесносините" бяха разгромени с 4:1 при гостуването си на Виляреал. Поражението смъкна галисийци на 9-то място в таблицата, а играчите на Едуардо Берисо имат 32 точки в актива си, с колкото е и Еспаньол, но показателите на Селта са по-добри от тези на каталунците. За настоящия двубой с контузии в състава на домакините са Крон-Дейли, Планас и Убиня.

Преди седмица Атлетик Билбао победи с 1:0 един от най-големите си дразнители в лицето на Реал Мадрид, а победата на баските свали "кралския клуб" от първото място в класирането. Верните привържениците на "лъвовете" видяха само един гол в срещата на "Сан Мамес", а той бе дело на Адурис с глава в средата на първото полувреме. Успехът изкачи играчите на Ернесто Валверде на 8-мо място във временното класиране, а Атлетик вече е с актив от 33 точки. За настоящия двубой с травми в състава на гостите са Яго, Итураспе, Бустинса и Лапорте.

Прогноза: Селта Виго - Атлетик Билбао 1:1


Алмерия - Виляреал
Стадион: "Медитеранео", Виляреал
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 13:00

В предишния кръг отборът на Алмерия инкасира четвърти поред двубой в Ла Лига без победа. Този път тимът от едноименния средиземноморски град отстъпи с 1:0 при гостуването си на Елче, който е пряк претендент в битката за оцеляване. Поражението остави играчите на Хуан Мартинес под чертата, заемайки 18-то място в класирането с актив от 24 точки, като успокоителното в случая е, че Леванте и Депортиво Ла Коруня са само с точка пред Алмерия. За настоящия двубой контузен в състава на домакините е Рубен.

След като стигна до равенство 1:1 преди две седмици като гост на Реал Мадрид, в предишния кръг Виляреал разби Селта с 4:1 на своя "Ел Мадригал", а попаденията в срещата бях дело на Дос Сантос, Мусачио, Вието и Морено. Сега победата за водения от Марселино Гарсия Торал тим е задължителна, тъй като в следващите си два двубоя в Примера "жълтата подводница" ще се изправи срещу Севиля и Валенсия, които също са непосредствено над Виляреал в класирането. За гостуването на Алмерия с травми са Байли, Бруно, Марин и Йокич.

Прогноза: Алмерия - Виляреал 0:2


Малага - Кордоба
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 18:00

Малага стъпи накриво преди седмица, след като борещия се за участие в Лига Европа загуби като гост с 1:0 срещу застрашения от изпадане и намиращ се под чертата тим на Гранада. Така играчите на Хави Грасия се отдалечиха на 7 точки от 6-я Виляреал и са с 41 пункта. За домакинството на Кордоба контузени са Аньор, Гера, Санчес, Флавио и Чен.

Кордоба пък продължава стремглаво да затъва към Сегунда, след като в предишния кръг андалуският тим допусна седма поредна загуба. Този път "зелено-белите" отстъпиха с 2:1 при домакинството си на Хетафе, а треньорският стол на Мирослав Джукич започва все по-сериозно да се клати. Хетафе губеше в резултата четири минути преди края на мача, но първо Вико си заби автогол, а в добавеното от съдията продължение Родригес донесе победата за столичани. Кордоба е закотвен твърдо на последното 20-то място с актив от 18 точки и към настоящия момент спасението е на 7 пункта дистанция. За тежкото гостуване на Малага контузен е само Бусон.

Прогноза: Малага - Кордоба 3:0


Севиля - Елче
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 20:00


Отборът на Севиля стигна до важна победа като гост на новака Депортиво Ла Коруня в 7-голов спектакъл на "Риасор", завършил 4:3 в полза на "рохибланкос". Попаденията за андалусци бяха дело на Витоло, който се разписа на два пъти, един гол добави Камейро от дузпа, а Синдей от състава на Депортиво си заби автогол. Така Севиля успя да скъси с малко дистанцията от 4-я в класирането Валенсия и сега тя вече е 5 точки, като играчите на Унай Емери са с актив от 49 пункта. За домакинството на Елче контузени са Бето, Тремулинас, Карисо и Кристофоро.

В предишния кръг Елче записа трета победа в последните си пет мача. Тимът от едноименния град от Валенсианската област се наложи с 1:0 като домакин на Алмерия, който е пряк конкурент в битката за оцеляване, а единственото попадение в срещата бе дело на Родригес. Така играчите на Фран Ескриба събраха 27 точки в актива си и в момента са на 15-то място в класирането. За тежкото гостуване в Андалусия контузен е Пелегрин.

Прогноза: Севиля - Елче 4:1


Хетафе - Реал Сосиедад
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 16.03.2015 г.
Час: 21:45


От осем кръга насам отборът на Хетафе редува загубите с победи. За радост на отбора от едноименното мадридско предградие, в предишния кръг играчите на Кике Санчес Флорес успяха да спечелят двубоя си в Ла Лига, след като се наложиха с 2:1 като гости на последния в класирането Кордоба. Хетафе губеше в резултата четири минути преди края на мача, но първо Вико си заби автогол, а в добавеното от съдията продължение Родригес донесе победата за столичани. Хетафе се изкачи до 12-ото място в таблицата и има 29 точки, с колкото е и Райо Валекано. За настоящия двубой контузени продължават да са Лаго и Лафита.

Реал Сосиедад постигна домакински успех преди повече от седмица, след като баските се наложиха с 1:0 у дома над гостуващия Еспаньол, а единственото попадение в срещата реализира Каналес през първото полувреме след грешка на вратаря на гостите. С победата тимът от Сан Себастиан запази 11-ото си място в класирането, като играчите на Дейвид Мойс вече имат 30 точки в актива си. За настоящия двубой контузени за Реал са Гонсалес и Вела.

Прогноза: Хетафе - Реал Сосиедад 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266