Анонс на 26-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 26-ти кръг на Примера дивисион

Леванте - Ейбар
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 06.03.2015 г.
Час: 21:45

Началото на 26-я кръг в испанската Примера Дивисион ще бъде поставено във Валенсия, където местният Леванте посреща пристигащия от баската автономна област тим на Ейбар.

Отборът на Леванте инаксира неприятна загуба в предишния кръг. "Прилепите" загубиха с 4:2 гостуването си в столица срещу Райо Валекано, като играчите на Лукас Алкарас поведоха в резултата на "Вайекас" чрез Касадесус, но впоследствие в рамките на само 15 минути бяха буквално пометени от юношата на Райо Алберто Буено, който вкара набързо 4 гола и отказа Леванте още преди почивката, а играчите на тима успяха в края на мача да вкарат още един почетен гол чрез Уче. Така отборът продължава да е в зоната на изпадащите и да заема 18-то място в класирането с актив от 22 точки, на 2 от спасителната 17-та позиция. За настоящия двубой контузен е Рамис, а Лопес е контузен.

Ейбар, който само допреди два месеца впечатляваше с изявите си, изпадна в много сериозна криза. В предишния кръг абсолютният дебютант в Ла Лига инкасира шеста поредна загуба в шампионата. Този път баските загубиха като домакин регионалното дерби срещу Атлетик Билбао с 1:0. Загубата смъкна играчите на Гайска Гаритано на 13-то място в класирането с актив от 27 точки, което на 5 от настоящия опонент. За гостуването на Леванте отсъстващ ще е контузеният Абрахам.

Прогноза: Леванте - Ейбар 1:1

 

 

Депортиво Ла Коруня - Севиля
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 07.03.2015 г.
Час: 17:00

Преди седмица новакът Депортиво Ла Коруня успя да сложи край на серията от две поредни загуби в Примера. Футболистите на Виктор Фернандес успяха да стигнат до точка при гостуването си на Алмерия, който пряк конкурент на "Супер Депор" в борбата за оцеляване, а двубоят завърши 0:0. Така галисийци събраха в актива си 25 точки и заемат 15-то място във временното класиране, на 3 от опасната зона. За тежкото домакинство срещу амбициозния тим на Севиля контузени са Кавалейро, Точе, Саломао, Фариня и Пощига.

Севиля също завърши 0:0 в своя двубой от предишния кръг в първенството. Играчите на Унай Емери не успяха да победят като домакини шампиона Атлетико Мадрид, въпреки че по-чистите положения за гол бяха създадени именното от "рохибланкос". Така андалусци се отдалечиха още от Топ 4 и вече са на 7 точки от четвъртия Валенсия. Севиля има в актива си 46 пункта, но въпреки това надеждите остават живи. За гостуването на Депортиво контузени са Бето, Карисо, Пареха, Аспас и Кристофоро.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Севиля 0:2

 

 

Елче - Алмерия
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 07.03.2015 г.
Час: 21:00

Елче стигна до скъпоценна точка в предишния кръг. Отборът от валенсианската област се добра до равенство при визитата си на намиращия се във форма напоследък отбор на Селта и играчите на Фран Ескриба завършиха 1:1 като гости на "Балаидос", като изравнителното попадение за Елче падна две минути преди края на срещата и бе реализирано от Ломбан след точно изпълнена дузпа. Така Елче събра 24 точки в актива си и продължава да заема спасителното 17-то място, но зоната на изпадащите е само на 2 точки дистанция. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Жонатас, Пелегрин и Москера.

Алмерия също спечели само точка преди седмица. Играчите на Хуан Мартинес завършиха наравно 0:0 като домакин на друг отбор, който е замесен в битката за оцеляване - Депортиво Ла Коруня. Ремито остави отбора от едноименния средиземноморски град на 16-то място в класирането с актив от 24 точки, колкото има и настоящия опонент, но головата разлика на Алмерия е по-добра. За гостуването на Елче контузен е само Рубен.

Прогноза: Елче - Алмерия 1:0

 

 

Гранада - Малага
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 07.03.2015 г.
Час: 23:00

Гранада записа втора поредна загуба и общо трета в последните четири мача на клуба. Този път андалусци отстъпиха с 3:1 като домакини на гранда Барселона, а поражението остави играчите на Абел Ресино на предпоследното 19-то място във временното класиране, където Гранада има едва 19 точки и е на 5 пункта от спасителната 17-та позиция. Най-сериозният проблем пред отбора е отбелязването на голове. Гранада е тимът, който е вкарал най-малко пъти в противниковите врати до момента - само 16. Показателен е и фактът, че отборът, заедно с този на Кордоба, имат едва 3 победи от началото на сезона. За настоящия двубой контузени са Пити и Марех, а Колунга и Ел Араби са наказани.

След гръмката победа като гост на Барселона добрата форма на отбора на Малага продължи и в последния си двубой играчите на Хави Грасия постигнаха нов успех, само че този път като домакини на Хетафе. Тимът от едноименния средиземноморски град спечели с 3:2, а головете за победата бяха дело на Хуанми, Дардер и Хорта. Така андалусци вече имат 41 точки в актива си и са само на 4 пункта от 6-я Виляреал. За гостуването на закъсалия Гранада контузени продължават да са Флавио и Чен.

Прогноза: Гранада - Малага 0:2

 

 

Реал Сосиедад - Еспаньол
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 08.03.2015 г.
Час: 18:00

Реал Сосиедад продължава да редува силните домакински мачове с посредствени гостувания. След като победи Севиля с 4:3 в голов трилър преди две седмици, в предишния кръг баските загубиха с 2:0 гостуването си на Валенсия. Така играчите на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс се смъкнаха на 12-то място в класирането с актив от 27 точки и са на 5 пункта от опасната зона. За предстоящия двубой контузени за тима от Сан Себастиан са Сурутуса, Гонсалес, Вела и Мартинес.

Еспаньол пък постигна очаквана, макар и минимална, победа в предишния кръг, надделявайки у дома над слабака Кордоба с 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Гонсалес в края на първата част. Така каталунците продължават да заемат 9-то място в подреждането с актив от 32 точки. През седмицата Еспаньол загуби с 2:0 като домакин реванша от Атлетик Билбао на полуфиналите за Купата на Краля и с общ резултат от двата мача отпадна от надпреварата. За гостуването в Сан Себастиан няма липсващи играчи.

Прогноза: Реал Сосиедад - Еспаньол 2:1

 

 

Виляреал - Селта Виго
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 08.03.2015 г.
Час: 20:00

Отборът на Виляреал показа, че заслужава място в европейските клубни турнири догодина. В предишния кръг, макар и с не малка част от резервите, "жълтата подводница стигна до равенство 1:1 като гост на лидера в класирането Реал Мадрид, като играчите на Марселино Гарсия Торал дори могат да съжаляват, че не си тръгнаха и с пълния комплект точки от дома на действащия европейски клубен шампион. "Белия балет" откри чрез точна изпълнена дузпа на Кристиано Роналдо, но радостта на "лос меренгес" бе кратка и Морено изравни. Така Виляреал събра 45 точки в актива си и продължава да заема 6-то място във временното класиране. През седмицата "жълтата подводница" загуби и втория мач срещу Барселона в турнира за Купата на Краля. Виляреал бе надигран като домакин с 3:1 от каталунците, които с общ резултат от двата мача 6:2 ще спорят за отличието срещу Атлетик Билбао. Иначе за настоящия двубой с травми в състава на "жълтата подводница" са Рукавина, Бурно, Марин и Йокич.

Добрата форма на Селта и двете поредни победи над шампиона Атлетико Мадрид и регионалния съперник Депортиво Ла Коруня приключи, след като галисийци изпуснаха победата в заключителните минути на двубоя срещу борещия се за оцеляване Елче. "Небесносините" поведоха в резултата в средата на втората част след гол на датския национал Крон-Дейли, но в самия край на срещата Елче изравни от дузпа. Така Селта спечели само точка, а ремито остави играчите на Едуардо Берисо на 8-мо място във временното класиране с 32 пункта. За гостуването на Виляреал контузени са Планас и Убиня.

Прогноза: Виляреал - Селта Виго 2:1

 

 



Кордоба - Хетафе
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 09.03.2015 г.
Час: 21:45

Кордоба продължава да е кандидат № 1 за изпадане в Сегунда Дивисон след само един прекаран сезон сред най-добрите в Испания. Андалусци заемат последното 20-то място в класирането, като имат в актива си едва 18 точки, на 6 от спасителната 17-та позиция. В предишния кръг "зелено-белите" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Еспаньол, инкасирайки своята 13-та загуба от началото на сезона, а поражението е шесто поред за играчите на сърбина Мирослав Джукич. Контузен за Кордоба преди настоящия двубой е само Бусон.

Хетафе също загуби гостуването си пред повече от седмица. Отборът от едноименното мадридско предградие отстъпи с 3:2 във визитата си на силния отбор на Малага. По този начин играчите на Кике Санчес Флорес се смъкнаха на 14-то място в класирането и вече имат 26 точки, на 4 от опасната зона. За гостуването на Кордоба контузени в състава на столичани са Лафита, Диавара и Лаго.

Прогноза: Кордоба - Хетафе 0:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221