Шампионът няма право на повече грешки


FUTBOL-TV

Шампионът няма право на повече грешки

Атлетико Мадрид - Алмерия
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 21.02.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Матеу Лаос


Задачата пред действащия шампион на Испания за защита на титлата става все по-трудна.В предишния кръг Атлетико загуби изненадващо, но пък за сметка на това напълно заслужено гостуването си във Виго срещу Селта с 2:0. "Дюшекчиите" се представиха много под очакванията и заслужено си тръгнаха без спечелени точки от Галисия. В момента Атлетико продължава да заема 3-то място във временното класиране с актив от 50 точки, на цели 7 от лидера Реал Мадрид и на 6 от 2-я Барселона. Идната седмица играчите на Диего Симеоне подновяват участието си в Шампионската лига, като техен съперник на осминафиналите е германският Байер Леверкузен, а в първата среща финалистът от последното издание на турнира е гост. За предстоящия двубой контузен е само Коке.

С последните си изяви в Ла Лига Алмерия показа, че няма намерение да се предава и ще се бори до последно за своето оцеляване в края на сезона. Тимът от едноименния средиземноморски град е в серия от три мача без поражение в първенството, в които "рохибланкос" записаха две поредни победи, а в предишния кръг играчите на Хуан Мартинес направиха домакинско равенство 2:2 срещу гостуващия Реал Сосиедад. По този начин южняците събраха 23 точки в актива си и са на 4 от зоната на изпадащите, като в момента заемат 16-то място в класирането. За тежкото гостуване в дома на шампиона контузен продължава да е Рубен.

През миналогодишната кампания Атлетико победи Алмерия с 4:2 като домакин и сега играчите на Чоло Симеоне ще се опитат да се поздравят отново с успех, тъй като "дюшекчиите" нямат право на повече грешки, ако искат да запазят все още живи понамалелите си шансове за защитата на титлата от миналия сезон.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Алмерия 4:0


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

24 януари Атлетико Мадрид - Райо Валекано 3:1 (Примера)
28 януари Атлетико Мадрид - Барселона 2:3 (Купа на Краля)
31 януари Ейбар - Атлетико Мадрид 1:3 (Примера)
07 февруари Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 4:0 (Примера)
15 февруари Селта - Атлетико Мадрид 2:0 (Примера)

Алмерия:

17 януари Валенсия - Алмерия 3:2 (Примера)
25 януари Еспаньол - Алмерия 3:0 (Примера)
01 февруари Алмерия - Хетафе 1:0 (Примера)
08 февруари Кордоба - Алмерия 1:2 (Примера)
13 февруари Алмерия - Реал Сосиедад 2:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Алмерия

17 срещи
8 победи за Атлетико Мадрид
5 равенства
4 победи за Алмерия
Голова Разлика: 34:22 за Атлетико Мадрид

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199