Ще сложи ли Малага край на серията на Барселона?


П. Пенков

Ще сложи ли Малага край на серията на Барселона?

Барселона - Малага
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 21.02.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Мартинес Мунуера


В събота от 17:00 часа Барселона приема Малага на стадион "Камп Ноу" в сблъсък от 24-я кръг на испанската Примера дивисион. Домакините се намират в серия от 11 поредни победи във всички турнири, докато Малага загуби 3 от последните си 5 гостувания в първенството. "Каталунците" продължават да бъдат втори в подреждането с 56 спечелени точки, изоставайки само на точка от първия Реал Мадрид. Малага пък се намира зна седмото място след 23 изиграни срещи, в които съставът на Шави Гарсия успя да инкасира общо 35 пункта.

Барса може да се похвали с доброто си представяне в последните няколко седмици, като тима се намира в серия от шест поредни победи в Ла Лига, последната която беше постигната на 15 февруари над Леванте с 5:0. В допълнение съставът на Луис Енрике натрупа комфортна преднина преди реванша с Виляреал в Купата на Краля, надигаравайки "жълтата подводница" с 3:1 в първия сблъсък.

Малага не може да се похвали с успех в Купата на Краля, след като отбора приключи участието си в турнира още в края на месец януари, губейки с 1:0 от Атлетик Билбао. Колкото до представянето на Малага в Примера дивисион, то там състава успя да спечели само 4 точки в последните си 5 сблъсъка, регистирайки 1 победа, 1 равенство и 3 поражения. Преди седмицата съставът на Шави Гарсия отново не успя да се противопостави на съперника си и да спечели точки, губейки с 2:0 у дома от Еспаньол. 

Единствените двама от състава на Барселона, които се очакват да пропуснат сблъсъка с Малага са Томас Вермаелен и Дъглас, като и двамата продължават да лекуват контузии.

За Малага пък Нордин Амрабат и Игнасио Камачо нямат да пътуват със съотборниците си за Барселона, тъй като трябва да изтърпя наказанията си. Роберто Чен и Флавио Ферейра също са аут, страдайки от травми.

Прогноза: Барселона - Малага 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

28 януари Атлетико Мадрид - Барселона 2:3 (Купа на Краля)
01 февруари Барселона - Виляреал 3:2 (Примера)
08 февруари Атлетик Билбао - Барселона 2:5 (Примера)
11 февруари Барселона - Виляреал 3:1 (Купа на Краля)
15 февруари Барселона - Леванте 5:0 (Примера)

Малага:

25 януари Атлетик Билбао - Малага 1:1 (Примера)
29 януари Атлетик Билбао - Малага 1:0 (Купа на Краля)
02 февруари Малага - Валенсия 1:0 (Примера)
07 февруари Леванте - Малага 4:1 (Примера)
14 февруари Малага - Еспаньол 0:2 (Примера)

Досегашни срещи:

Барселона - Малага

75 срещи
52 победи за Барселона
14 равенства
9 победи за Малага
Голова Разлика: 178:53 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220