Реал ще прекърши коравия Майорка


.

Реал ще прекърши коравия Майорка

Реал Мадрид - Майорка
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Час: 20:00
Съдия: Фернандес Борбалан


Реал Мадрид посреща Майорка в най-интересния мач на кръга в Примера. Столичани изпуснаха златен шанс да се изравнят по точки на върха с Барселона миналата седмица, стигайки само до 0:0 с Осасуна.  Сега съперникът е доста амбициран, което се доказва от моментната му 5-та пзоиция.

Проблем за тима на Пелегрини възниква, когато противниковата защита успее да блокира успешно “белите” нападатели, прекъсвайки връзките между тях. Изолирани един от друг те рядко получават шанс да стрелят или да направят опасно включване в наказателното поле. От тук се налага от мощна подкрепа от страна на халфовете и защитата, което поставя Реал в опасна ситуация. Този сценарии разбира се не се случва често, тъй като тимовете в Испания рядко следват точно тактическите указания на своите наставници. В Серия А Реал би имал повече трудности.

Майорка е именно съперник, който има потенциал да затвори играта и да търси поне частичен успех на “Сантяго Бернабеу”. Тимът на Грегорио Манзано се е прицелил в Топ 4, след като за момента има 30 точки, колкото и 4-тия Севиля. Миналата седмица островитяните наказаха Атлетик Билбао с 2:0. Проблемът на състава е, че е перфектен у дома, но като гост е доста колеблив. През седмицата Майорка отстъпи с 2:1 на Райо Валекано в мач за Купата на Краля, турнир, който е подценяван от елитните тимове в последните години.

Кака, Гути и Ван дер Ваарт ще са възстановени за срещата в събота. Ласана Диара и Серхио Рамос са наказани, а Мамаду Диара ще участва в турнира за Купата на Африка. Нсителрой и Гарай тренираха на облекчен режим в четвъртък.  Пепе е с тежка травма на коляното.

Майорка няма проблеми с контузени футболисти. Единственият отсъстващ е Пиер Вебо, който подобно на Диара е със своя национален отбор.

Това, че Реал не игра през седмицата му дава предимство от гледна точка на физически запас. Разбира се, не това е причината да считаме, че те ще спечелят двубоя си. По-интересно е дали това ще се случи с убедителна игра и отчетлив резултат. По-скоро не. Предполагаме, че срещата ще е тежка за домакините и ще завърши с минимален успех за тях.

Последни 5 мача:

Реал Мадрид:

05 декември Реал Мадрид - Алмерия 4:2 (Примера)
08 декември Олимпик Марсилия - Реал Мадрид 1:3 (Шампионска лига)
12 декември Валенсия - Реал Мадрид 2:3 (Примера)
19 декември Реал Мадрид - Реал Сарагоса 6:0 (Примера)
03 януари Осасуна - Реал Мадрид 0:0 (Примера)

Майорка:

06 декември Майорка - Реал Сарагоса 4:1 (Примера)
13 декември Осасуна - Майорка 0:1 (Примера)
20 декември Малага - Майорка 2:1 (Примера)
03 януари Майорка - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
07 януари Райо Валекано - Майорка 2:1 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:
Реал Мадрид - Майорка

26 мача
13 победи за Реал Мадрид
4 равенства
9 победи за Майорка
Голова Разлика: 44:33 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.28
Раевн - 5.25
Майорка - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197