След гръмката победа над Реал, Атлетико няма да се затрудни и срещу Селта


FUTBOL-TV

След гръмката победа над Реал, Атлетико няма да се затрудни и срещу Селта

Селта Виго - Атлетико Мадрид
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 15.02.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Хуан Мартинес


Последният неделен двубой от програмата на 23-я кръг в Примера ще се изиграе в провинция Галисия, където местният Селта, който не е особено убедителен в изявите си напоследък, посреща защитаващия титлата си в испанския шампионат Атлетико Мадрид.

След силния старт в началото на сезона, завършил с гръмката победа над Барселона с 1:0 насред "Камп Ноу", Селта записа редица разочароващи резултати, инкасирайки осем загуби, шест от които поредни и две равенства в следващите си мачове. Галисийци успяха да си поемат глътка въздух преди две седмици, след като се наложиха с 1:0 над новака Кордоба, а в предишния кръг играчите на Едуардо Берисо завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Реал Сосиедад, като изравнителното попадение на Селта дойде в заключителните минути на двубоя и бе дело на Нолито. За настоящия двубой с травми в състава на Селта са Радоя, Майо и Убиня, а наказан е старши треньорът Берисо, който ще гледа своите възпитаници от трибуните.

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид се изгаври отново с градския съперник Реал Мадрид, като този път "дюшекчиите" разбиха "белия балет" с 4:0. Тиаго Мендеш откри резултата в 14-ата минута, а Саул Нигес вкара фамозен гол със задна ножица в 18-ата. Антоан Гризман и Марио Манджукич довършиха "червено-белия" рецитал с точни изстрели в 67-ата минута и 89-ата минута. С победата в столичното дерби играчите на Диего Симеоне се доближиха на 4 точки от върха, като продължават да заемат 3-та позиция с актив от 50 пункта. За предстоящия двубой контузен е Коке.

Двата отбора вече се срещнаха по-рано през сезона, като тогава двубоят на "Висенте Калдерон" завърши с изненадващо реми за крайното 2:2. Преди него Атлетико бе в серия от четири поредни успеха над Сета, а за последно галисийци се справиха с "дюшекчиите" у дома през месец ноември 2005 г. с 2:1.

Прогноза: Селта Виго - Атлетико Мадрид 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Селта:

14 януари Атлетик Билбао - Селта 0:2 (Купа на Краля)
17 януари Еспаньол - Селта 1:0 (Примера)
26 януари Хетафе - Селта 2:1 (Примера)
31 януари Селта - Кордоба 1:0 (Примера)
07 февруари Реал Сосиедад - Селта 1:1 (Примера)

Атлетико Мадрид:

21 януари Барселона - Атлетико Мадрид 1:0 (Купа на Краля)
24 януари Атлетико Мадрид - Райо Валекано 3:1 (Примера)
28 януари Атлетико Мадрид - Барселона 2:3 (Купа на Краля)
31 януари Ейбар - Атлетико Мадрид 1:3 (Примера)
07 февруари Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Селта - Атлетико Мадрид

106 срещи
23 победи за Селта
19 равенства
64 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 219:130 за Атлетико Мадрид

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230