Анонс на 23-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 23-ти кръг на Примера дивисион

Алмерия - Реал Сосиедад
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 13.02.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко

Първият двубой от програмата на 23-я кръг в Примера Дивисион ще се проведе край бреговете на Средиземно море в южна Испания, където местният Алмерия посреща идващия от далечната северна баска провинция Реал Сосиедад.

В предишния кръг отборът на Алмерия записа втора поредна победа в Ла Лига. Този път "рохибланкос" спечелиха регионалното андалуско дерби срещу новака Кордоба, надделявайки с 2:1 като гост. Възпитаниците на Хуан Игнасио Мартинес дори успяха да осъществят пълен обрат след почивката, а в герой се превърна Мичел, който отбеляза и двете попадения в срещата. Победата запази 16-ото място на Алмерия, като южняците вече имат 22 точки в актива си и са на 3 от опасната зона. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Сонго и Рубен.

Реал Сосиедад записа пореден двубой, в който тимът допусна късно попадения във вратата си. Този път баските инкасираха гол в 85-ата минута и пропуснаха да победят като домакин състава на Селта, а срещата на "Аноета" завърши наравно 1:1. Въпреки поредното разочароващо реми, футболистите на Дейвид Мойс успяха да се придвижат с една позиция по-напред в подреждането и сега Реал Сосиедад заема 12-то място с 23 пункта, но със същия точков актив са още отборите на Атлетик Билбао, Хетафе и Райо Валекано. За гостуването на Алмерия контузени са Каналес, Вела и Карос Мартинес.

Прогноза: Алмерия - Реал Сосиедад 1:1


Севиля - Кордоба
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Иняки Биканди


В предишния кръг Севиля допусна втора поредна загуба. Този път андалусци отстъпиха изненадващо с 2:1 при гостуването си на борещия се за оцеляване Хетафе. Криховяк възстанови равенството в срещата в средата на втората част, след като преди почивката мадридчани бяха повели. Впоследствие "рохибланкос" се хвърлиха в нападение, но вместо това получиха гол пет минути преди края и така си тръгнаха с наведена глава от покрайнините на столицата. Севиля изпадна и от Топ 4, като в момента играчите на Унай Емери заемат 5-то място в класирането с актив от 42 точки, на 2 от 4-я Валенсия. За настоящия двубой с травми в състава на севилци са титулярният страж Бето, Гамейро, Рейес, Тремулинас и Кристофоро.

Новакът Кордоба пък записа трета поредна загуба преди седмица и общо четвърти мач без успех в Примера. В предишния кръг "зелено-белите" отстъпиха с 2:1 като домакин Алмерия. Възпитаниците на Мирослав Джукич поведоха в резултата, но през второто полувреме Кордоба допусна два гола, които костваха победата на тима. Така новакът се смъкна отново в зоната на изпадащите и за момента е на предпоследното 19-то място с актив от 18 точки. За гостуването в Севиля контузени са Фидел, Лусо и Лопес.

Прогноза: Севиля - Кордоба 2:0


Гранада - Атлетик Билбао
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Клос Гомес


След като преди две седмици сложи край на негативната серия в шампионата от 16 кръга без победа, в предишния кръг Гранада допусна ново поражение. Този път андалусци загубиха с 2:0 тежкото си гостуване на Виляреал. Загубата на "Ел Мадригал" закотви Гранада на последното 20-то място в класирането, а играчите на Абел Ресино имат едва 16 точки в актива си и към настоящия момент са кандидат номер 1 за изпадане в Сегунда Дивисион. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Марех, Рочина, Паскуал и Мурило.

Атлетик Билбао също допусна неприятна загуба преди по-малко от седмица. "Лъвовете" бяха разбити у дома на своя "Сан Мамес" от запътилия се към титлата състав на Барселона с 5:2. По този начин баските се смъкнаха на 13-то място в подреждането и в момента имат 23 точки в актива си, колкото има и регионалният съперник Реал Сосиедад, но показателите на тима от Сан Себастиан са по-добри, а зад Атлетик пък са отборите на Хетафе и Райо Валекано - също с по 23 пункта. През седмицата Атлетик завърши наравно 1:1 като домакин срещу Еспаньол в първия полуфинален двубой за Купата на Краля и така развръзката в тази среща остана за реванш в Барселона в началото на месец март. За гостуването на Гранада контузени са Итураспе и Гийермо Фернандес.

Прогноза: Гранада - Атлетик Билбао 0:1


Малага - Еспаньол
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Хесус Хил


Малага се отдалечи от зона "Европа", след като в предишния кръг андалусци бяха разбити с 4:1 при гостуването им на борещия се за оцеляване Леванте. Възпитаниците на Хави Грасия бяха по-слабият от двата отбора на терена и логично инкасираха такава загуба. Поражението не се отрази на клуба от южния средиземноморски град и Малага продължава да заема 7-мо място с актив от 35 точки, но вече е на шест зад 6-я Виляреал. За предстоящия двубой контузени в състава на домакините са Флавио, Чен и Рафа Дел Висенте.

В предишния кръг Еспаньол инкасира втора поредна загуба в Примера. Този път "папагалчетата" отстъпиха у дома срещу амбициозния състав на Валенсия с 2:1. Поражението остави каталунците на 9-то място във временното класиране с актив от 26 точки. През седмицата футболистите на Серхио Гонсалес изиграха първия си полуфинален двубой за Купата на Краля срещу Атлетик Билба, а двубоят на "Сан Мамес" завърши наравно 1:1, като "папагалчетата" са с едни гърди напред към решителния двубой за трофея преди реванша в Барселона в началото на месец март. Контузен за предстоящия двубой е Абрахам.

Прогноза: Малага - Еспаньол 2:1


Валенсия - Хетафе
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 15.02.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Валенсия отново успя да си осигури място сред първите четири. В предишния кръг "прилепите" победиха с 2:1 при гостуването си на Еспаньол, а точни са водения от Нуно Санто тим бяха Пиати и Парехо. В същото време Севиля загуби визитата си на Хетафе и така Валенсия вече е на 4-то място с актив от 44 точки, с 2 повече от севилци. Радостната вест в щаба на домакините преди настоящия двубой е, че всички футболисти са здрави, а няма и наказани такива.

Хетафе пък записа жизнено важна победа в предишния кръг, след като отборът от едноименното мадридско предградие се наложи изненадващо над борещия се за участие в Шампионската лига Севиля с 2:1. Васкес от дузпа през първата част и Педро Леон, пет минути преди края, донесоха победата на Хетафе. Така тимът успя да се отдалечи от зоната на изпадащите и заема 14-то място с актив от 23 точки. За настоящия двубой наставникът на тима Кике Санчес Флорес няма да може да разчита на контузените Йода, Валера, Гуаита, Диавара и Лафита.

Прогноза: Валенсия - Хетафе 3:1


Райо Валекано - Виляреал
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 15.02.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Педро Перес


Неубедителното представяне на Райо продължи и в предишния кръг, като "пчелите" този път допуснаха трета поредна загуба в Ла Лига. Този път столичани отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Елче. Поражението смъкна столичани на 15-то място в класирането с актив от 23 точки, на 4 от опасната зона. За предстоящия двубой треньорът на тима Пако Хемес няма да може да разчита само на Кобеньо.

Виляреал пък записа седма победа в последните си 10 мача в Примера. В предишния кръг "жълтата подводница" не срещна особени трудности при домакинството си на застрашения от изпадане Гранада и тимът спечели с 2:0 след попадения на Мусачио и Морено. Така играчите на Марселино Гарсия Торал продължават да заемат 6-ото място във временното класиране с актив от 41 точки, а зона "Шампионска лига" е на 3 пункта дистанция. През седмицата Виляреал изигра първия полуфинален двубой в турнира за Купата на Краля срещу фаворита Барселона, а срещата на "Камп Ноу" завърши 3:1 за каталунците и сега "жълтата подводница" ще има нелеката задача два спечели реванша с по-изразителен резултат. Иначе за гостуването в Мадрид срещу Райо с травми са Марин и Йокич.

Прогноза: Райо Валекано - Виляреал 1:2


Ейбар - Елче
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 16.02.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Едуардо Прието

Последният мач на 23-я кръг в Ла Лига ще се изиграе по традиция в понеделник вечер. Този път завършващият двубой ще се проведе в автономната Баска провинция, а местният Ейбар е домакин на борещия се за оцеляване Елче.

Ейбар, който е една от приятните изненади до момента в Примера, допусна трета поредна загуба в предишния кръг. Този път баските отстъпиха с 2:0 в гостуването си на друг от новаците - Депортиво Ла Коруня. Поражението не повлия по никакъв начин за мястото във временното класиране и играчите на Гайска Гаритано продължават да заемат 8-ма позиция с актив от 27 точки. За предстоящия двубой контузен е само Ману дел Морал.

Елче пък записа безценна победа в предишния кръг, след като тимът от валенсианската област се наложи с 2:0 като домакин над Райо Валекано. Успехът изкачи играчите на Фран Ескриба извън зоната на изпадащите и сега Елче заема спасителното 17-то място с актив от 20 пункта, но опасната зона е само на 1 точка дистанция. За предстоящия двубой контузени са Хименес и Москера.

Прогноза: Ейбар - Елче 2:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243