Анонс на 21-ви кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 21-ви кръг на Примера дивисион

Райо Валекано - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 30.01.2015 г.
Час: 21:45

Първият двубой от програмата на 21-я кръг в испанската Примера Дивисион ще се проведе в столицата Мадрид, където местният Райо Валекано посреща тима на Депортиво Ла Коруня.

В предишния кръг Райо загуби столичното дерби с шампионата Атлетико Мадрид. "Пчелите" отстъпиха с 3:1 при гостуването си на "Висенте Калдерон", а поражението остави възпитаниците на Пако Хемес на 10-то място в подреждането с актив от 23 точки. За настоящия двубой контузени в състава на мадридчани са Тито, Баптищао и Кобеньо.

Депортиво Ла Коруня не успя също да запише победа в последния си двубой в Ла Лига. "Супер Депор" завърши като домакин наравно 2:2 срещу състава на Гранада, но все пак спечелената точка изкачи галисийци с една позиция напред и така футболистите на Виктор Фернандес вече са 16-ти с актив от 18 точки, но са само на 2 пункта от зоната на изпадащите. За гостуването в столицата с травма продължава да е португалският нападател Елдер Пощига.

Прогноза: Райо Валекано - Депортиво Ла Коруня 1:1

 

 

 

Гранада - Елче
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 21:00

Гранада продължава за момента да е кандидат № 1 за изпадане от елитната Примера Дивисон. След 20 кръга андалусци заемат еднолично последното 20-то място в класирането с актив от 15 точки. В предишния кръг играчите на новия наставник на тима Абел Ресино завършиха наравно 2:2 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня, като Ибанес измъкна точката за "рохибланкос" в заключителните минути на срещата. Така Гранада вече няма победа в Примера септември месец насам, което е 16 поредни мача, а в последните седем кръга тимът редува загубите с равенства. За настоящия двубой контузени са Юсте, Паскуал, Рики и Мурило.

В предишния кръг бе сложен край на серията от две поредни победи на Елче, който също е замесен в борбата за оцеляване. Този път валенсианци бяха разгромени като домакин от гранда Барселона, а Лео Меси и компания пометоха играчите на Фран Ескриба с категоричното 6:0. Поражението смъкна Елче на 17-то място в класирането и така тимът се намира непосредствено над зоната на изпадащите с актив от 17 точки, с 1 повече от Алмерия и Леванте. За гостуването на Гранада контузен е само Педро Мускера.


Прогноза: Гранада - Елче 1:0

Селта Виго - Кордоба
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 23:00

Отборът на Селта, който започна великолепно сезона в Примера, сега е в серия от десет поредни кръга в Ла Лига без победа. За последно галисийци взеха трите точки като гост срещу гранда Барселона, побеждавайки с минималното 1:0. Оттогава насам обаче играчите на Едуардо Берисо записаха едва две равенства и цели осем поражения на сметката си, а в предишния кръг галисийци отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Хетафе, като столът на аржентинския треньор на Селта вече сериозно се клати. "Небесносините" имат в актива си 21 точки и вече са на 12-то място в класирането, само на 5 пункта от зоната на изпадащите. За настоящия двубой контузени са Майо и Убиня.

В предишния кръг новакът Кордоба загуби незаслужено с 2:1 от гранда и водач в класирането Реал Мадрид. "Зелено-белите" бяха близо до това да измъкнат скъпоценна и престижна точка, но Гарет Бейл спаси "кралския клуб" след гол от дузпа в 88-ата минута. Шест минути по-рано Кристиано Роналдо беше изгонен за удар без топка. Набил Гилас откри резултата в полза на андалусците в 3-ата минута от дузпа, а Карим Бензема изравни в 27-ата. Така Кордоба се смъкна на 15-то място в класирането с актив от 18 точки, колкото има и Депортиво Ла Коруня, но показателите на водения от Мирослав Джукич тим са по-добри. За гостуването на Селта Фидел, Лопес, Лусо и Бусон.


Прогноза: Селта Виго - Кордоба 2:2

 


Леванте - Атлетик Билбао
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 01.02.2015 г.
Час: 13:00

Серията от осем поредни мача в Примера без победа се отрази на отбора на Леванте и към настоящия момент "прилепите" заемат предпоследното 19-то място в класирането с актив от 16 точки, колкото има и Алмерия, но играчите на Лукас Алкарас са с по-лоши показатели. В предишния кръг "прилепите" загубиха с 1:0 гостуването си на амбициозния състав на Виляреал, като за последно Леванте победи в края на месец ноември миналата година, когато спечели градското дерби с Валенсия с 2:1, а оттогава до сега тимът допусна по четири равенства и четири загуби. За настоящия двубой единственият отсъстващ е наказаният Давид Наваро.

Колебливите изяви на Атлетик Билбао продължиха и в предишния кръг. Баските не успяха да запишат победа на сметката си в шампионата вече в седми поред шампионатен двубой, като в тази серия играчите на Ернесто Валверде записаха цели пет загуби и едва две равенства. Именно реми бе последният резултат на "лъвовете" при домакинството им на Малага, а срещата завърши 1:1. Точката остави баските на 13-то място във временното класиране с актив от 20 пункта. За гостуването във Валенсия на Леванте контузен е само Гийермо Фернандес.

Прогноза: Леванте - Атлетик Билбао 0:1

 

 

Алмерия - Хетафе
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 01.02.2015 г.
Час: 18:00

В предишния кръг Алмерия записа трета поредна загуба в първенството. Този път андалусци отстъпиха с 3:0 при гостуването си на Еспаньол, а поражението в Каталуния не позволи на водения от Хуан Мартинес тим да се измъкне от зоната на изпадащите и така Алмерия заема 18-то място в подреждането с актив от 16 точки, на 1 от спасителната 17-та позиция, която в момента се заема от състава на Елче. За настоящия двубой контузени са Кике и Рубен.

Хетафе записа първа победа под ръководството на новия треньор Кике Санчес Флорес. В последен двубой от програмата на предишния 19-ти кръг тимът от едноименното мадридско предградие надигра с 2:1 отбора на Селта. По този начин Хетафе се изкачи на 14-то място в таблицата с актив от 20 точки. За гостуването край Средиземно море контузени са Хуан Валера, Гуаита, Диавара и Лафита.

Прогноза: Алмерия - Хетафе 0:0

Севиля - Еспаньол
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 01.02.2015 г.
Час: 20:00

Отборът на Севиля загуби, поне засега, битката за заветното 4-то място. Преди седмица носителят на трофея в Лига Европа отстъпи с 3:1 при гостуването си на основния претендент за зона "Шампионска лига" - Валенсия. Загубата смъкна водения от Унай Емери тим на 5-то място във временното класира, за сметка на "прилепите", които пък се преместиха с една позиция по-напред. Севиля обаче е с мач по-малко, но той няма да е никак лесен. Три дни след настоящия сблъсък "рохибланкос" гостуват на Реал Мадрид в отложен мач от първенството. За двубоя с Еспаньол контузени са Рейес, Тремулинас и Кристофоро.

Доброто представяне на Еспаньол през новата 2015 г. продължи и в предишния кръг. „Папагалчетата" записаха четвърта поредна победа във всички турнири и втора в Примера. В предишния кръг каталунците се справиха с лекота с Алмерия с 3:0, като по този начин запазиха 9-ото си място в подреждането с актив от 26 точки. През седмицата Еспаньол отново гостува на Севиля, само че този път двубоят бе чътвъртфинална среща-реванш от турнира за Купата на Краля в Испания. След победа в първия двубой с 3:1, този път Еспаньол загуби с 1:0, но с общ резултат от двата мача 3:2 „папагалчетата" се класираха на полуфиналите, където ще срещнат състава на Атлетик Билбао. Иначе за второто гостуване на Севиля в рамките на четири дни няма контузени футболисти.


Прогноза: Севиля - Еспаньол 2:1

Малага - Валенсия
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 02.02.2015 г.
Час: 21:45

Последният двубой, който ще сложи края на 21-я кръг в Примера Дивисион ще е мачът между борещите се за участие в европейските клубни турнири наесен състави на Малага и Валенсия.

В предишния кръг Малага не успя да победи колебливия през настоящия сезон тим на Атлетик Билбао и двубоят в Баската автономна област завърши наравно 1:1. С ремито играчите на Хави Грасия запасиха 7-ото си място във временното класиране с актив от 32 точки, на 6 от шестия в подреждането Виляреал. За настоящия двубой с травми в състава на домакините продължават да са Санчес, Флавио и Чен.

Валенсия пък отново се завърна на 4-то място в класирането, след като преди повече от седмица "прилепите" се справиха без особени затруднения с 3:1 като домакини с основния си претендент за Топ 4 - Севиля. Така играчите на Нуно Санто събраха 41 точки в актива си, с 2 повече от андалусци, които обаче са и с мач по-малко. За гостуването на Малага контузени са Бараган и Пиати.

Прогноза: Малага - Валенсия 2:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
300