Битка за Мадрид ни очаква в неделя следобяд


П. Пенков

Битка за Мадрид ни очаква в неделя следобяд

Хетафе - Реал Мадрид
Стадион: "Алфонсо Перес", Хетафе
Дата: 18.01.2015г.
Час: 13:00
Съдия: Перес Монтеро


В неделя от 13:00 часа ще станем свиделите на мадридско дерби в Примера дивисион, след като Хетафе и Реал Мадрид ще премерят сили един срещу друг на "Колизеиум Алфонсо Перес". Статистиката посочва воденият от Карло Анчелоти състав за фаворите, след като "белия балет" в постигна 13 победи в общо 13-те си сблъсъка с Хетафе, а 5 от тях са завършили при равенство. Контрастът в представянето на двата има е огромно, след като Реал Мадрид заема лидерската позиция във временното подреждане с актив от 42 точки след 17 изиграни мача, докато Хетафе се нарежда на 14-то място едва с 17 инкасирани пункта.

Домакините се представиха много слабо в последните си две срещи от Примера, в които не срещнаха трудни съперници, като загубиха съответно с 2:1 у дома от Райо Валекано и с 2:1 при гостуването си на Ейбар. Преди тези два двубоя съставът на Кике Санчес Флорес се намираше в серия от три поредни равенства - с Леванте, Барселона и Гранада. Въпреки слабото си представяне в първенството, Хетафе успя да си осигури участие на 1/4-финалите в Купата на Краля, отстранявайки Алмерия с общ резултат 2:1 от двете срещи.

За разлика от градския си съперник, който не притежава кой знае какви попълнения в редиците си, Реал не успя да се пробори с Атлетико Мадрид и прекрати участието си в Купата на Краля на стъпало 1/8-финали, губейки с 2:0 в първия двубоя, а в реванша на "Сантяго Бернабеу" стигайки до равенство 2:2. Изглежда, че целите преди Карло Анчелоти ще бъдат триумф в Шампионска лига и Примера през този сезон, където се очаква тима да съсредоточи силите си. В първата седмица от годината Реал скъси преднината си само на точка с втория Барселона, прекъсвайки серията си от 13 поредни победи. Това се случи, след като "белия балет" претърпя загуба с 2:1 при гостуването си на стадион "Местая" от Валенсия. Седмица по-късно "мадридчани" отново зарадваха феновете си, постигайки резултатен успех с 3:0 у дома над Еспаньол.

Стражът на Хетафе Висенте Гуита няма да бъде на разположение на мениджъра Кике Санчес Флорес, така че позицията му ще бъде заета от съотборника му Жорди Кодина. Контузени освен Гуита в Хетафе са Анхел Лафита и Баба.

За Реал Мадрид аут ще бъдат Лука Модрид и наскоро контузилия се Пепе. Фабио Коентрао пък е наказан, поради червения си картон срещу Еспаньол.

Прогноза: Хетафе - Реал Мадрид 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Хетафе:

21 декември Гранада - Хетафе 1:1 (Примера)
04 януари Хетафе - Райо Валекано 1:2 (Примера)
07 януари Алмерия - Хетафе 1:1 (Купа на Краля)
10 януари Ейбар - Хетафе 2:1 (Примера)
14 януари Хетафе - Алмерия 1:0 (Купа на Краля)

Реал Мадрид:

30 декември Реал Мадрид - Милан 2:4 (Приятелска среща)
04 януари Валенсия - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
07 януари Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:0 (Купа на Краля)
10 януари Реал Мадрид - Еспаньол 3:0 (Примера)
15 януари Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:2 (Купа на Краля)

Досегашни срещи:

Хетафе - Реал Мадрид

20 срещи
5 победи за Хетафе
2 равенства
13 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 41:20 за Реал Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243