Анонс на 18-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 18-ти кръг на Примера дивисион

Леванте - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 09.01.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Перес


Първият двубой от програмата на 18-я кръг в Примера Дивисион ще се проведе по традиция в петък вечер и ще е между два отбора, замесени в битката за оцеляване.

Отборът на Леванте започна със загуба календарната 2015 г. "Прилепите" отстъпиха с 3:1 при гостуването си на шампиона Атлетико Мадрид. Това бе пети пореден мач номер за валенсианци без победа в Ла Лига. Така тимът се намира непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място с актив от 15 точки, с 1 повече от първия от отборите под чертата. За последно играчите на Лукас Алакрас спечелиха в края на месец ноември, когато триумфираха в градското дерби срещу Валенсия с 2:1. За настоящия двубой контузен е само Рубен Гарсия.

Депортиво Ла Коруня записа много важна победа в предишния кръг. Галисийци започнаха 2015 г. с минимален домакински успех с 1:0 над коравия тим на Атлетик Билбао, а в герой за "Супер Депор" се превърна Иван Кавалейро. Победата на играчите на Виктор Фернандес ги изкачи на 16-то място в подреждането, а Депортиво е и с 16 точки в актива си. За гостуването на Леванте с травма е Лукас Перес.

Прогноза: Леванте - Депортиво Ла Коруня 1:1


Малага - Виляреал
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Сантияго Хайме

Малага допусна напълно неочаквана домакинска загуба в предишния кръг. Андалусци започнаха 2015 г. с поражение от борещия се за оцеляване в елита тим на Алмерия с 2:1. Негативният резултат не позволи на играчите на Хави Грасия да запазят шестата си позиция в класирането и се смъкнаха на 7-мо място с актив от 30 точки. През настоящия сезон целта пред тима от едноименния средиземноморски град ще е да се класира за европейските клубни турнири догодина. За сблъсъка срещу Виляреал контузени са Камачо, Уелингтон, Серхио Санчес, Флавио и Чен.

Виляреал, който също както настоящия си съперник се бори за зона "Европа", също сбърка в предишния кръг. "Жълтата подводница" не успя да победи като гост последния в класирането Елче и двубоят завърши наравно 2:2. Другото разочароващо обстоятелство за играчите на Марселино Гарсия Торал бе, че пропиляха и два чисти гола аванс. Така Виляреал не успя да измести Севиля от 5-ото място в класирането и тимът остана с една позиция по-назад с актив от 31 точки. За гостуването на Малага контузени са Кани и Йокич, а Пина е наказан.

Прогноза: Малага - Виляреал 2:2


Селта Виго - Валенсия
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хосе Гонсалес


След силния старт на сезона и последвалите слаби резултати в края на отминалата вече 2014 година отборът на Селта започна и 2015-та по същия начин. В първия си мач за годината галисийци загубиха с 1:0 гостуването си на Севиля. По този начин "небесносините" записаха шеста поредна загуба в Примера Дивисион и вече се смъкнаха до 9-ото място в класирането с актив от 20 точки. През седмицата Селта загуби у дома и от Атлетик Билбао с 2:4 в първи осминафинален двубой от турнира за Купата на Краля, а бъдещето на аржентинския треньор на тим Едуардо Берисо е под въпрос. За настоящия двубой отсъстващи са Борха Убиня, който е контузен и наказаният Ларивей.

Валенсия записа много важна победа в предишния кръга. В спиращ дъха мач "прилепите" победиха с 2:1 лидера в класирането Реал Мадрид, като по този начин играчите на Нуно Санто сложиха край на впечатляващата серия от 22 поредни успеха във всички турнири на "кралския клуб". Победата над Реал остави Валенсия в Топ 4 във временното класиране в Ла Лига, където "прилепите" имат 34 точки в актива си, но преследвачите Севиля, Виляреал и Малага са съответно на 1, 3 и 4 точки от валенсианци. За гостуването на Селта няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Селта Виго - Валенсия 0:1


Ейбар - Хетафе
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Клос Гомес


Късният мач от програмата на 18-я кръг ще се състои в Баската автономна област, където в малкото градче Ейбар едноименният отбор посреща тима от предградията на столицата Мадрид Хетафе.

Абсолютният дебютант в елита на испанския футбол продължава с добрите си изяви. Баските започнаха календарната 2015 година с успех, след като победиха с 2:1 като гост състава на Еспаньол. Така играчите на Гайска Гаритано се изкачиха до 8-мо място във временното класиране с актив от 23 точки. За настоящия двубой отсъстващи са контузените Дидак Вила и Хайме.

През седмицата Хетафе се сдоби с нов старши треньор. Начело на тима от столицата застана Кике Санчес Флорес, чиято основна задача ще е да запази статута на тима в Примера Дивисион. Иначе мадридчани започнаха годината с домакинска загуба с 2:1 в градското с Райо Валекано. Така Хетафе се смъкна на 14-та позиция в подреждането с актив от 17 точки, на 3 от зоната на изпадащите. За гостуването в баската провинция контузени са Диавара и Лафита.

Прогноза: Ейбар - Хетафе 1:0


Алмерия - Севиля
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Едуардо Прието


Ранният неделен двубой от програмата на 18-я кръг в Примера ще е андалуското дерби между съставите на Алмерия и Севиля.

Домакините, която основна цел през настоящия сезон, ще е да се спасят от изпадане записаха много важна победа в предишния кръг. Алмерия започна новата 2015 г. с победа с 2:1 като гост срещу запътилия се към зона "Европа" тим на Малага. По този начин играчите на Хуан Игнасио Мартинес се изкачиха на 15-то място във временното класиране и успяха да се отдалечат поне малко от опасната зона, събирайки 16 точки в актива си, на 2 от изпадащите позиции. За тежкия сблъсък срещу Севиля контузени продължават да са Рубен и Сориано.

В щаба на Севиля знаят, че не бива срещата срещу Алмерия да се подценява, тъй като Малага се изпати преди седмица, а целта през настоящия сезон за "рохибланкос" е участие в Шампионската лига наесен, но преди това носителят на трофея в Лига Европа трябва да успее да се изкачи с едно място по-напред в класирането, тъй като петата позиция, която в момента заемат играчите на Унай Емери, няма да им гарантира участие в най-престижния клубен турнир. Севиля има 33 точки в актива си, а конкурентът Валенсия е с една повече. Иначе в предишния кръг севилци очаквано победиха Селта у дома, макар и трудно с 1:0. За гостуването на Алмерия с травми са Коке и Кристофоро.

Прогноза: Алмерия - Севиля 1:3


Атлетик Билбао - Елче
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Игнасио Иглесиас


Атлетик Билбао започна колебливо новата 2015 г. В предишния кръг баските загубиха с 1:0 гостуването си срещу борещия се за оцеляване Депортиво Ла Коруня. По този начин играчите на Ернесто Валверде се смъкнаха с една позиция назад и вече заемат 12-то място в класирането с актив от 19 точки. През седмицата обаче "лъвовете" записаха победа с 4:2 като гост на Селта в първи осминафинален двубой за Купата на Краля в Испания. За настоящия двубой контузени в отбора на Атлетик са Акече и Фернандес.

Последният в класирането Елче записа престижно равенство в предишния кръг. Валенсианци успяха да наваксат изоставане с 2:0 срещу силния тим на Виляреал и след попадения на Жонатас и Родригес в края на първата част успяха да възстановят статуквото, което се запази непроменено до края на срещата. Въпреки ремито, играчите на Фран Ескриба продължават да са кандидат номер 1 за изпадане в Сегунда Дивисион, тъй като след 17 изиграни мача имат едва 11 точки в актива си, на 4 от спасителното 17-то място. За тежкото гостуване в Баската автономна област контузени са Анхел, Ерера и Москера.

Прогноза: Атлетик Билбао - Елче 2:0

 

Гранада - Реал Сосиедад
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Хуан Мартинес


Отборът на Гранада загуби андалуското опашкарско дерби в предишния кръг и започна 2015 г. с поражение. Футболистите на Хоакин Капарос отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Кордоба, като по този начин допуснаха именно този съперник да ги измести от 18-ото място в класирането и сега Гранада вече заема предпоследната 19-та позиция с актив от 13 точки. Може би единствената успокоителна вест в щаба на тима е, че спасението не е далеч - само на 2 пункта разстояние. За настоящия двубой с контузии в отбора на Гранада са Мартинс, Мурило, Рочина и Мачис.

Отборът на Реал Сосиедад направи важна крачка към спасението. В предишния кръг баските напълно заслужено получиха прозвището си на "убиец на грандове" и след победите над Реал Мадрид (4:2) и Атлетико Мадрид (2:1), и Барселона също не успя да преодолее статистиката и отново загуби гостуването си на "Аноета" с 1:0 след автогол на Алба още във втората минута на срещата. Това бе четвърта победа от началото на сезона за баските, която може да се окаже решаваща за оцеляването им. Играчите на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс се изкачиха на 13-то място в класирането и събраха 18 точки в актива си, на 4 от опасната зона. За гостуването на Гранада с травми са Естрада, Сурутуса и Салдуа.

Прогноза: Гранада - Реал Сосиедад 0:2


Райо Валекано - Кордоба
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 12.01.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Хавиер Естрада


Последният двубой от програмата на 18-я кръг ще се състои в понеделник вечер в столицата Мадрид, където местният Райо Валекано е домакин на новака Кордоба.

"Пчелите" започнаха 2015 г. с победа. Играчите на Пако Хемес спечелиха столичното дерби срещу Хетафе, след като победиха като гост с 2:1. По този начин Райо се изкачи на 11-то място в класирането с актив от 20 точки, колкото имат съставите на Селта и Еспаньол, но показателите на мадридчани са по-лоши. За настоящия двубой отсъстващи продължават да са контузените Кобеньо, Зе Кастро и Фату.

Кордоба записа своята втора победа в повторния си дебют в Примера Дивисион. Първо андалусци се наложиха като гост над Атлетик Билбао и това бе първи успех на тима от 42-годишно прекъсване, а в предишния кръг футболистите на Мирослав Джукич спечелиха регионалното дерби срещу Гранада с 2:1. Важните три точки оставиха Кордоба в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място, но позволиха на тима да се доближи само на 1 от спасителната 17-та позиция, която в момента се заема от състава на Леванте, който е с 15 точки. За гостуването на Райо Валекано контузени са Лусо и Бусон.

Прогноза: Райо Валекано - Кордоба 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221