Сборен отбор на Ла Лига за полусезонa


.

Сборен отбор на Ла Лига за полусезонa

Предварително уточняваме, че играчите подбрани по-долу са избрани от автора и от представянето им както през този полусезон, така и през годината. Формацията е 3-1-3-3, а отбора е следният:

Вратар:

 Дуду Аоуате (Майорка)

В Испания има двама от най-добрите в света вратари, Икер Касияс и Виктор Валдес, които би трябвало да са в отбора на Испанският шампионат, но поради големите звезди пред тях в отбрана нашият избор е друг. Аоуате се представя феноменално за Майорка, след като през миналата година спаси отбора от изпадане, а през  този сезон прави феноменални спасявания. Израелецът е допуснал едва три гола от седем мача удома и благодарение на неговите извяди „Островетяните” са хита до момента в сезона, като ще зимуват на 5-то място.


Защита:

Серхио Рамос (Реал Мадрид)

Наричаният втория Поло Малдини испанец прави най-фантастичният си сезон с екипа на Реал, след като през миналите години имаше спадове и колебливи игри.  Сега под ръководството на Мануел Пелегрини, самочувствието му се вдигна и освен отличните си изяви в защита, пробивите му по фланга също изглеждат доста по-опасни. Определено той е играча, който най-много прогресира през изминалата година под ръководството на Мануел Пелегрини.

Карлес Пуйол (Барселона)

Капитана на Каталунците е основната причина неговият отбор да ниже победа след победа и да печели трофей след трофей. Макар, че камерите се фокусират върху Жерар Пике и останалите съотборници, ветерана Пуйол си остава така важен и незаменим със своя поглед върху играта и изключително сполучливите му борби в своето наказателно поле.

Жуан Капдевила (Виляреал)

Капдевила остана единственият играч на Виляреал, който подържаше еднакво добро ниво в трудните и напоследък добри моменти за отбора в Испания и Лига Европа. Той се отличи с няколко фантастични асистенции и фамозни голове, които накара  „Жълтата подводница” да изплува на повърхноста.

Полузащита:

Ласана Диара (Реал Мадрид)

Французина все повече прилича на играч на Реал, след като през миналата година търкаше пейката на отбора. Неговата работоспособност в защита дават изключително много на отбора и заедно с Шаби Алонсо сформираха тандем, който създава доста трудности на противниковите нападатели. Универсалноста също му помогна в Реал, след като се представи блестящо в мачове, в които игра на нетрадиционни за него позиции като бек.

Хесус Навас (Севиля)

Машината за финтове в Испания привлича все повече погледи върху себе си, макар големите отбори да знаеха за качествата му и през миналия сезон. Разликата с играта му не е в това, че е повишил точноста на ударите си или че е почнал да държи и разиграва топката повече, а с това, че демонстрира характер и концентрация, които му липсваха през изминалите години. Добрите си игри бяха подпечатани и с повиквателна за националният отбор на Испания през ноември.

Шави (Барселона)

Мозакът в отбора на Барса продължава да бъде единственият играч в отбора, който не е пропуснал и минута на шампионите.  Със своите 5 асистенции, отличен поглед и невероятно владеене на топката, „магьосникът” в отбора продължава да затвърждава впечатленията, че е най-добрият в Испания на своя пост. И ако Пуйол е стълба в защитата, то Шави е сърцето и душата на отбора в полузащитата.

Диего Коста (Валядолид)

Младият играч на Валядолид е способен на страхотни неща. Макар и играейки за малък отбор като Валядолид, бразилският атакуващ халф е считан за един от най-добрите в Испания през тези изминали  15 кръга.  Защитниците имат огромни проблеми с неговата бързина и трикове, които му позволяват да взима предимство над противниковата отбраната, записвайки три асистенции и шест гола до момента.

Нападатели:

Лионел Меси (Барселона)

Колкото повече трофеи печели, толкова критиките към него се засилват.  Напук натова обаче, въпреки всички отличия и индивудални награди и критики, аржентинеца продължава да е лидера в атаката на отбора. Повече за него няма смисъл да се говори и пише – записал е 9 гола и 5 асистенции в Ла Лига.

Давид Вия (Валенсия)

Звездата на „Прилипите” сигурно непомни дори кога за последно е спадала формата му.  Шумотевиците около евентуален трансфер през лятото са го направи доста по-силен във всяко едно отношение и ниже гол след гол в шампионата. Макар, че преговараяше с  Реал и Барса, Вия спечели сърцата отново на местните фенове, след като стана голмайстор на есенния дял на шампионата, вкарвайки внушителните 12  гола за 15 кръга, което затвърждава позициите му като един от най-добрите нападатели в света.

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Португалеца се превърна в новият любимец на феновете на Реал, след като дойде през лятото от Манчестър Юнайтед. Роналдо буквално вдъхна нов живот на нападението на отбора, след като предишни години ахилесовата пета на отбора бе именно атаката.  В момента той има контузия, но в осемте мача, които изигра, той се разписа в шест от тях.

Треньор:

Пеп Гуардиола (Барселона)

Едвали може да се избере друг  треньор в Испания, освен наставника на Барса. За една година той спечели цели шест трофея, а това е доста рядко срещано събитие в историята на футбола. Със своите отлични качества като мотиватор, той вдъхва допълнително спокойствие на отбора, което се усеща и на терена.

ЦВЕТЕЛИН ГАВАЗОВ

  Сподели
246