Атлетико ще торпилира „жълтата подводница”


FUTBOL-TV

Атлетико ще торпилира „жълтата подводница”

Атлетико Мадрид - Виляреал
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 14.12.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Перес Монтеро


В предпоследен двубой от програмата на неделните мачове в 15-я кръг на Примера Дивисон шампионът Атлетико Мадрид е домакин на Виляреал.

В предишния кръг първенецът на Испания от миналогодишния сезон постигна очаквана победа с 2:0 в гостуването си на Елче. Хосе Мария Хименес даде аванс на "дюшекчиите" в началото на мача, но при гола останаха сериозни съмнения за засада. В 53-ата Марио Манджукич отбеляза дежурния си гол за мадридчани и затвърди победата, а тимът продължава да заема трето място в класирането с актив от 32 точки, с четири по-малко от лидера Реал Мадрид и на две от втория Барселона. През седмицата Атлетико завърши наравно 0:0 с италианския първенец в Ювентус в последен двубой от група "А" на Шампионската лига, а ремито гарантира на "дюшекчиите" първото място в групата и евентуален по-добър съперник на осминафиналите в надпреварата. Иначе за настоящия двубой с Виляреал треньорът на тима Диего Симеоне няма да може да разчита на контузените Ансалди и Миранда.

Виляреал разгроми Реал Сосиедад с 4:0 и се изкачи на 6-о място в класирането на Примера с актив от 24 точки. "Жълтата подводница" постигна трета поредна победа и в същото време нанесе първа загуба на баските под ръководството на Дейвид Мойс. Всички голове в мача паднаха в последните 25 минути. Резултатът беше открит с автогол на стража на гостите Субикарай Гони, а малко след това Денис Черишев удвои. Другите две попадение за Виляреал бяха дело на резервата Мойсес Гомес. За тежкото гостуване в дома на шампиона наставникът на тима Марселино Гарсия Торал няма да може да разчита на контузените Кани, Дос Сантос, Мусакио, Йокич и Перес.

Двубоите между Атлетико Мадрид и Виляреал са съпътствани с много попадения. Що се отнася до мачовете в испанската столица статистиката е на страната на домакините. За последно "жълтата подводница" победи на "Висенте Калдерон" преди точно 5 години, когато през месец декември 2009 г. Виляреал се наложи с 2:1. В следващите три шампионатни двубои Атлетико е неизменен победител.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Виляреал 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

26 ноември Атлетико Мадрид - Олимпиакос 4:0 (Шампионска лига)
30 ноември Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 2:0 (Примера)
03 декември Л'Оспиталет - Атлетико Мадрид 0:3 (Купа на Краля)
06 декември Елче - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)
09 декември Ювентус - Атлетико Мадрид 0:0 (Шампионска лига)

Виляреал:

27 ноември Виляреал - Борусия М'гладбах 2:2 (Лига Европа)
30 ноември Кордоба - Виляреал 0:2 (Примера)
04 декември Кадис - Виляреал 1:2 (Купа на Краля)
07 декември Виляреал - Реал Сосиедад 4:0 (Примера)
11 декември Аполон Лимасол - Виляреал 0:2 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Виляреал

26 срещи
11 победи за Атлетико Мадрид
6 равенства
9 победи за Виляреал
Голова Разлика: 42:39 за Атлетико Мадрид


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
309