Атлетико ще остави Депортиво в зоната на здрача


FUTBOL-TV

Атлетико ще остави Депортиво в зоната на здрача

Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 13:00
Съдия:

Първият от неделните двубой в програмата на 13-я кръг в Ла Лига ще се състои в ранния неделен следобед, когато шампионът на Испания Атлетико Мадрид посреща закъсалия Депортиво Ла Коруня.

В предишния кръг "дюшекчиите" надиграха с 3:1 гостуващия Малага отново у дома. Головете за домакините бяха дело на Тиаго Мендеш (12), Антоан Гризман (42) и Диего Годин (83). За андалуския тим точен беше Роке Санта Крус (63). Победа изкач момчетата на Диего Симеоне на 3-то място в класирането. Атлетико има 26 точки в актива си, с 4 по-малко от градския съперник Реал и 2 от втория Барселона. През седмицата "атлети" разбиха гръцкия Олимпиакос с 4:0 и по този начин тимът на Диего Симеоне си гарантира участието на осминафиналите, като увеличи шансовете си да завърши на първо място в групата. За двубоя с Депортиво отсъстващи ще са наказаният Габи, а Миранда е контузен.

Отборът на Депортиво Ла Коруня не успя да победи Реал Сосиедад в предишния кръг. Двубоят бе дебютен за бившият мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс начело на баските. И двата отбора се нуждаеха от победа, за да се оттласнат от долните етажи на класирането, но действаха прекалено предпазливо и в крайна сметка публиката на "Риасор" не видя попадения. Ремито остави играчите на Виктор Фернандес в зоната на изпадащите, където галисийци заемат 18-то място в подреждането с актив от 10 точки, колкото имат съставите на Реал Сосиедад и Алемрия, но показателите на "СуперДепор" са по-лоши. За гостуването на Атлетико контузени са Канела, Фариня и Лукас Перес, а Лопо е наказан.

Статистиката е твърдо на страната на домакините. Атлетико има смазващи показатели спрямо Депортиво в Мадрид, като последната победа на гостите на "Висенте Калдерон" е отпреди точно 15 години, когато гостите печелят с 1:3. Оттогава "дюшекчиите" имат 9 победи и само 1 равенство на ниво Примера Дивисион.


Прогноза: Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 4:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159