Атлетико ще се върне на пътя на победите


FUTBOL-TV

Атлетико ще се върне на пътя на победите

Атлетико Мадрид - Малага
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 22.11.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Фернандо Тишейра Витиенес


Първият от съботните двубои на 12-я кръг в Ла Лига ще се състои в столицата Мадрид, където шампионът Атлетико е домакин на Малага. Последният сблъсък на "Висенте Калдерон" между тези два отбора бе истинско зрелище, въпреки че завърши само 1:1. В предпоследния кръг през миналогодишната кампания гостите развалиха предсрочния празник на "дюшекчиите" след блестящите изяви на стража Уили Кабайеро, който бе продаден на Манчестър Сити, и така се наложи Атлетико да потрепери до последния кръг на сезона преди да триумфира с титлата на "Камп Ноу" в директния сблъсък с Барселона.

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид записа втора загуба от началото на сезона, след като допусна обрат срещу Реал Сосиедад при гостуването си на "Аноета" от предишния 11-ти кръг. Мадридчани поведоха с 1:0, но домакините стигнаха до 2:1, като се възползваха от численото си превъздходство след изгонването на Сикейра през втората част. Ремито остави възпитаниците на Диего Симеоне на 4-то място в класирането с актив от 23 точки, на 4 от лидера Реал Мадрид. За настоящия двубой наказани са Сикейра и Марио Суарес.

Отборът на Малага се пребори за пълен обрат и записа пета поредна победа на сметката си в домакинството си на Ейбар с 2:1. Домакините на "Ла Росаледа" губеха в резултата след края на първото полувреме, но успяха да обърнат нещата в своя полза, а победното попадение дойде в последната минута на мача от дузпа. Героите за тима от едноименния средиземноморски град бяха Хуанми и Амрабат. Така Малага се изкачи до 6-ата позиция в класирането с 21 точки в актива си. Преди тежкото гостуване на шампиона Атлетико наставникът на Малага Хари Грасия има редица кадрови проблеми, тъй като контузени са Санчес, Антунес, Флавио, Чен и Тисоне.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Малага 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

22 октомври Атлетико Мадрид - Малмьо 5:0 (Шампионска лига)
26 октомври Хетафе - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
01 ноември Атлетико Мадрид - Кордоба 4:2 (Примера)
04 ноември Малмьо - Атлетико Мадрид 0:2 (Шампионска лига)
09 ноември Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид 2:1 (Примера)

Малага:

04 октомври Малага - Гранада 2:1 (Примера)
18 октомври Кордоба - Малага 1:2 (Примера)
26 октомври Малага - Райо Валекано 4:0 (Примера)
01 ноември Реал Сосиедад - Малага 0:1 (Примера)
08 ноември Малага - Ейбар 2:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Малага

66 срещи
36 победи за Атлетико Мадрид
18 равенства
12 победи за Малага
Голова Разлика: 117:61 за Атлетико Мадрид

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228