Ще успее ли Севиля да се противопостави на Барселона?


П. Пенков

Ще успее ли Севиля да се противопостави на Барселона?

Барселона - Севиля
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 22.11.2014г.
Час: 21:00
Съдия: Клос Гомес


В събота вечер Барселона приема Севиля на стадион "Камп Ноу" в среща от 12-я кръг на испанската Примера дивисион. Съставът на Луис Енрики има за цел да си върне лидерската позиция в класирането, откоято беше изместен и от която за момента изостава на 2 точки. Севиля пък се намира в обичайното за тима 5-то място в подреждането, но едва само на четири точки за първия - Реал Мадрид.

Както вече споменах, Барселона беше изместен от първото място, след като съставът на Луис Енрике записа две грешки в края на миналия и началото на този месец. В първата от тях Барса загуби с 3:1 визитата си на вечния съперник - Реал Мадрид, а седмица по-късно неочаквано не успя да се противопостави на Селта Виго и претърпя загуба с 1:0 у дома. Едва на 8 ноември "каталунците" записаха първата си победа от този период насам, надигравайки трудно Алмерия с 2:1 като гост. Колкото до Шампионска лига, то там Барселона е почти сигурен участик напред извън груповата фазата, тъй като тима е втори в група F само на точка зад първия Пари Сен Жермен и с 7 пункта преднина пред третия - Аякс.

Севиля също показа добра форма през от началото на кампанията, но в последните си два кръга записа слаби резултати, които попречиха на тима да се изкачи напред в класирането. След серията от три поредни победи през октомври, съставът на Унай Емери допусна загуба с 1:0 при гостуването на Атлетик Билбао, а седмица по-късно взе само точката при домакинството си на Леванте, завършило при равенство 1:1. Стабилното представяне на тима през новия сезон си личи и от първото място, което заема тима в своята група G на турнира Лига Европа. Там съставът на Унай Емери е регистрирал 2 победи и 2 равенства от началото на сезона, притежавайки аванс от две точки пред втория Фейенорд и 4 точки пред третия/четвъртия - Стандарт Лиеж/Риека.

Андрес Иниеста е почти изключено да се включи в предстоящат среща със Севиля през уикенда, след като полузащитника поднови тренировки през седмицата, но все още не се чувства напълно възстановен от травмата си. Жереми Матийо също е аут, поради болки в прасеца, а под въпрос са цели четирима играчи на Барса - Вермаелен, Дъглас, Роберто и Монтоя.

За Севиля - Пьотър Троховски продължава да изпитва болки в коляното си, поради което остава отсъстващ от групата за мача. Неговите съотборници Бенуа Тремулина и Фернандо Наваро са под въпрос, като много вероятно да бъдат подложени на късни медицински прегледи.

Прогноза: Барселона - Севиля 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

21 октомври Барселона - Аякс 3:1 (Шампионска лига)
25 октомври Реал Мадрид - Барселона 3:1 (Примера)
01 ноември Барселона - Селта 0:1 (Примера)
05 ноември Аякс - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
08 ноември Алмерия - Барселона 1:2 (Примера)

Севиля:

26 октомври Севиля - Виляреал 2:1 (Примера)
29 октомври Сабадея - Севиля 1:6 (Купа на Краля)
02 ноември Атлетик Билбао - Севиля 1:0 (Примера)
06 ноември Севиля - Стандарт Лиеж 3:1 (Лига Европа)
09 ноември Севиля - Леванте 1:1 (Примера)

Досегашни срещи:

Барселона - Севиля

168 срещи
92 победи за Барселона
34 равенства
42 победи за Севиля
Голова Разлика: 329:217 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232