Атлетико ще остави Реал Сосиедад в зоната на изпадащите


FUTBOL-TV

Атлетико ще остави Реал Сосиедад в зоната на изпадащите

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 09.11.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Алварес Искиердо


Краят на 11-я кръг в Примера ще бъде сложен на стадион "Аноета" в Баската автономна област, където местният Реал Сосиедад посреща шампиона Атлетико Мадрид.

След първите 10 кръга положението в щаба на домакините от Сан Себастиан не изглежда никак добро. След гръмката победа на баските с 4:2 над Реал Мадрид, която си остава до момента и единственият успех на тима, ситуацията в лагера на Реал Сосиедад се вложи. До момента отборът има от едва 6 спечелени точки, дошли чрез 1 победа и 3 равенства. В същото време баските имат и цели 5 поражения, които им отреждат предпоследното 19-то място във временното класиране. След загубата срещу Хетафе в предишния кръг с 1:2 от ръководството на клуба взеха решение да уволнят старши треньора Хагоба Арасате. В испанските медии усилено се тиражира новината, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е получил официално предложение да застане начело на Реал Сосиедад. Шотландецът има много кратък срок да прецени дали ще приеме офертата от страна на баските, които имат желание да го назначат начело на тима си. Не е ясно точно какви са параметрите на договора, който е предложен на Мойс, но той със сигурност е дългосрочен. За настоящия двубой контузени са Прието, Де Ла Бела, Елустондо и Рули.

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид продължава да е много близо до върха в Примера след седмата си победа от десет мача в първенството. Този път "дюшекчиите" разбиха с 4:2 гостуващия Кордоба. Антоан Гризман на два пъти (43 и 58), Марио Манджукич (62) и Раул Гарсия (80) зарадваха публиката на "Висенте Калдерон". След последния си успех "рохибланкос" се наместиха на трета позиция във временното класиране с актив от 23 пункта, с 1 по-малко от водача Реал Мадрид и със същия точков актив с втория в подреждането Валенсия. Единственият липсващ футболист за гостуването в Сан Себастиан е Тиаго.

Прогноза: Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Сосиедад:

28 септември Реал Сосиедад - Валенсия 1:1 (Примера)
05 октомври Еспаньол - Реал Сосиедад 2:0 (Примера)
20 октомври Реал Сосиедад - Хетафе 1:2 (Примера)
25 октомври Кордоба - Реал Сосиедад 1:1 (Примера)
01 ноември Реал Сосиедад - Малага 0:1 (Примера)

Атлетико Мадрид:

19 октомври Атлетико Мадрид - Еспаньол 2:0 (Примера)
22 октомври Атлетико Мадрид - Малмьо 5:0 (Шампионска лига)
26 октомври Хетафе - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
01 ноември Атлетико Мадрид - Кордоба 4:2 (Примера)
04 ноември Малмьо - Атлетико Мадрид 0:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид

141 срещи
42 победи за Реал Сосиедад
32 равенства
67 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 261:182 за Атлетико Мадрид

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198