Барселона ще сложи край на негативната си серия


П. Пенков

Барселона ще сложи край на негативната си серия

Алмерия - Барселона
Стадион: "Медитеранеос", Алмерия
Дата: 08.11.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Ундиано Майенко


В събота от 17:00 часа Барселона гостува на Алмерия в среща от 11-я кръг на испанската Примера дивисион. "Каталунците" бяха изместени от лидерската позиция в подреждането, като вече заемат четвъртото място, изоставайки съответно на 2 точки от временния лидер Реал Мадрид. Алмерия пък се намира опасно близо до зоната на изпадащите със своето 14-то място, само на точка пред Леванте, който е първия отбор от опасната зона.

Съставът на Франсиско Родригес се намира в серия от три поредни загуби, като последния успех на тима беше в края на месец септември срещу Депортиво Ла Коруня с 1:0. През миналия уикенд Алмерия не успя да вземе нито точка при гостуването си на Леванте и загуби с 2:1.

Барселона също се намира в доста тежък период в Примера дивисион, поради двете поражения, което записа състава на Луис Енрике в последните два кръга. В края на месец октомври "каталунците" не успяха да се противопоставят на вечния си съперник Реал Мадрид, губейки с 3:1 на "Сантяго Бернабеу". Преди седмица, когато всички очакваха, че Барса няма да срещне никакви трудности, се случи точно обратната, след като Селта Виго поднесе изненадата, побеждавайки с 1:0 "каталунците" на собствения им стадион "Камп Ноу". Единствената добра новина за феновете на тима е доброто представяне в груповата фаза на Шампионска лига, където тима постигна 3 победи и 1 загуба, което засега ги нарежда на втората позиция в група F с 7 точки преднина пред третия Аякс.

Съставът на Франскиско Родригес, който този уикенд ще приеме Барселона, няма абсолютно никакви проблеми с контузени или наказани футболисти. Много е вероятно треньорът да заложи на същите 11, които преди седмица взеха участие срещу Леванте.

За Барселона новоконтузения Андрес Иниеста се очаква да пропусне визитата на Алмерия, след като продължава да се възстановява от травмата в прасеца си. Томас Вермаелен и Жереми Матийо все още се намират в лазарета на "каталунците", а Дъглас е под въпрос.

Прогноза: Алмерия - Барселона 1:4

Последни 5 изиграни срещи:

Алмерия:

28 септември Депортиво Ла Коруня - Алмерия 0:1 (Примера)
04 октомври Алмерия - Елче 2:2 (Примера)
19 октомври Виляреал - Алмерия 2:0 (Примера)
25 октомври Алмерия - Атлетик Билбао 0:1 (Примера)
02 ноември Леванте - Алмерия 2:1 (Примера)

Барселона:

18 октомври Барселона - Ейбар 3:0 (Примера)
21 октомври Барселона - Аякс 3:1 (Шампионска лига)
25 октомври Реал Мадрид - Барселона 3:1 (Примера)
01 ноември Барселона - Селта 0:1 (Примера)
05 ноември Аякс - Барселона 0:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Алмерия - Барселона

18 срещи
0 победи за Алмерия
4 равенства
14 победи за Барселона
Голова Разлика: 55:9 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194