В Испания раздадоха наградите за миналия сезон


Н. Гавазов

В Испания раздадоха наградите за миналия сезон

В Испания се проведе церемония по връчване на награди за миналия сезон, като номинациите бяха в десет области. Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо стана най-добър нападателна на Примера дивисион сезон 2013/14. Освен това, 29-гпдишният португалец бе признат за автор на най-добрия гол, отбелязан в мача с Валенсия. Роналдо бе признат и за играч на сезона.

Най-добър треньор в Примера дивисион стана Диего Симеоне от Атлтико, който спечели титлата с "дюшекчиите". За най-добър африкански футболист бе избран полузащитникът на Порто Ясин Браими, който игра за Гранада, а най-добър южноамериканец - Карлос Бака от Севиля.

За най-добър вратар беше определен Кейлор Навас, който в момента защитава цветовете на Реал, но миналия сезон игра в Леванте. Най-добър защитник стана Серхио Рамос, най-добър дефанзивен полузащитник - Лука Модрич, а за най-добър атакуващ полузащитник бе определен Андрес Иниеста.

Реал Сосиедад получи приза за феърплей, а от футболистите с тази награда бе удостоен полузащитникът на Барселона Иван Ракитич, който през миналия сезон игра за Севиля.

Новото попълнение на Барса Рафаел Алкантара, който през миналия сезон игра в Селта, спечели в категорията Откритие на годината.

 

  Сподели
25