Анонс на 9-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 9-ти кръг на Примера дивисион

Селта Виго - Леванте
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 24.10.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Фернандо Тейшейра

Първият двубой от програмата на 9-я кръг в испанската Примера Дивисион ще се състои в провинция Галисия край Атлантическия океан, където отборът на Селта посреща Леванте.

Домакините стигнаха до равенство в последния си двубой, след като Селта и Атлетик Билбао не се победиха за крайното 1:1. Ариц Адурис отбеляза ранен гол от спорна дузпа в шестата минута, но Нолито изравни в средата на втората част. Баските остават само с една победа в Ла Лига и само голова разлика ги вдигна над зоната на изпадащите. Селта пък продължава да е на 7-мо място с актив от 13 точки. За настоящия двубой наставникът на "небесносините" Едуардо Берисо няма да може да разчита на Фернандес и Борха Убиня, които продължават да са контузени, а Орелана е наказан.

В последния си двубой Леванте допусна унизителна загуба като домакин над гранда Реал Мадрид с 0:5. Поражението от най-титулувания отбор в Испания доведе и до треньорска рокада в състава на валенсианци. Шефовете на клуба уволниха Хосе Луис Мендилбар. В първите осем мача неговите възпитаници записаха само една победа, две равенства и цели пет загуби. Престоят му "Сиудат де Валенсия" продължи едва пет месеца. Заедно с него от отбора си тръгват и помощникът му Иняки Беа и кондиционният треньор Тони Руис. Няколко дни по-късно ръководството на Леванте назначи Лукас Алкарас за старши треньор на отбора до края на сезона. В договора на 48-годишния андалуски специалист има и клауза за продължаване на контракта за още 12 месеца. Специалистът има солиден опит в испанския футбол, като най-голямото му постижение е достигане до финал за Купата на краля като наставник на Рекреативо. За Виго няма да пътуват контузените Винтра, Наваро, Тоньо и Рафаел Мартинс.

Прогноза: Селта Виго - Леванте 2:1


Алмерия - Атлетик Библао
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 17:00
Съдия: Хуан Мартинес


Отборът на Алмерия не успя да се изкачи с няколко позиции по-напред в класирането, след като в последния кръг тимът от едноименния средиземноморски град загуби визитата си на Виляреал с 2:0. Поражението остави андалусийския клуб на 13-то място в подреждането, а играчите на Франсиско Родригес имат 9 точки в актива си след 8 изиграни мача. Добрата новина за "рохибланкос" е, че в състава няма контузени или наказани футболисти за предстоящия двубой.

Отборът на Атлетик Билбао отново разочарова с представянето си в Примера след домакинско 1:1 със Селта в среща от осмия кръг. Ариц Адурис отбеляза ранен гол от спорна дузпа в шестата минута, но Нолито изравни в средата на втората част. Баските остават само с една победа в Ла Лига и само головата разлика ги задържа все още над зоната на изпадащите. За седми път в историята си Атлетик има само една победа в първите осем кръга на Ла Лига. Само веднъж футболистите на баския клуб са взимали по-малко точки до осмия кръг - през сезон 1961/62 (4 точки). През седмицата "лъвовете" загубиха с 1:2 от Порто и загубиха голяма част от шансовете си за продължаване към елиминационната фаза на Шампионската лига. "Червено-белите" имат само една точка от трите си срещи в най-комерсиалния турнир. За гостуването на Алмерия контузени са Акече и Бустинза.

Прогноза: Алмерия - Атлетик Билбао 0:1


Валенсия - Елче
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Алберто Ундиано


Отборът на Валенсия допусна повече от изненадваща загуба в последния кръг, след като отстъпи с 3:0 на последния в класирането Депортиво Ла Коруня. Преди този мач момчетата на Нуно Санто бяха втори, а тези на Виктор Фернандес - последни. Шкодран Мустафи си отбеляза автогол в 36-ата минута, като не се видя добре дали топката преминава голлинията. Лукас Перес (42) и Точе (79) направиха поражението на "лос че" още по-болезнено. Загубата смъкна "прилепите" до 4-ото място в подреждането и ги остави със 17 спечелени точки. За настоящия двубой срещу Елче контузени в състава на домакините са Орбан и Андре Гомеш.

Елче също загуби последния си двубой, но от много по-класен опонент. Възпитаниците на Фран Ескриба допуснаха поражение на своя "Мартинес Валеро" с 0:2 от прицелилия се към призовите места състав на Севиля. По този начин Елче остана в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място, като след първите 8 кръга имат в актива си едва 5 точки. За тежкото гостуване във Валенсия аут порари травма е само Нигес.

Прогноза: Валенсия - Елче 3:0


Кордоба - Реал Сосиедад
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос дел Серо


Отборът Кордоба записа четвъртата си загуба от началото на сезона в Ла Лига, след като в последния кръг Малага измъкна победа с 2:1 при гостуването на тима в андалусийското дерби на кръга. Домакините бяха по-активни на терена, но шансът беше на страната на гостите, които откриха в 22-ата минута чрез Гарсия Самуел. Девет минути по-късно Малага удвои от дузпа чрез Нордин Амрабат. Домакините стигнаха до почетен гол едва в добавеното време на мача, когато точен бе Набил Гилас след пас на Лусо. Кордоба е единственият отбор в Ла Лига, който все още няма победа в актива си за сезона. Именно този факт накара ръководните кадри в щаба на новака в Примера да освободят своя треньор Алберт Ферер, а начело на тима застана бившият сръбски национал Мирослав Джукич.

Истински кошмар изживяха феновете на Реал Сосиедад в последния мач на предишния кръг. Техните любимци допуснаха ново поражение на своя "Аноета" и останаха в опасна близост до зоната на изпадащите. Срещу гостуващия Хетафе баските откриха с гол на Пабло Ервиас в 82-ата минута, но бяха попарени от две попадения на Карим Йода в добавеното време. И в двата случая французинът наказа грешки в отбраната на Реал Сосиедад и донесе ценни три точки на Хетафе. Инфарктното поражение остави тима от Сан Себастиан на 16-то място в класирането, колкото има и състава на Елче, който е първият в зоната на изпадащите, но само благодарение на головата си разлика Реал са все още над чертата. Треньорът на гостите Хагоба Арасате няма да може да разчита на контузените Алберто Де Ла Бела, Елустондо и Рули.

Прогноза: Кордоба - Реал Сосиедад 1:1


Ейбар - Гранада
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 23:00
Съдия: Антонио Матеу


Абсолютният дебютант в елита на испанския футбол - Ейбар, успя в последния си двубой да поизпоти колоса и водач в подреждането Барселона, но в крайна сметка баските загубиха с 3:0 визитата си на "Камп Ноу" в мача, който ще се запомни с това, че суперзвездата на каталунците Лео Меси заби своя гол № 250 и вече е само на попадение от рекорда на Телмо Сара. Поражението остави Ейбар на 12-то място в подреждането, като момчетата на Гайска Гаритано имат в актива си 12 точки. За домакинството срещу Гранада контузени са Арабарена и Ману дел Морал.

Негативната серия на Гранада продължи и предишния кръг, когато андалусийци загубиха домакинството си на Райо Валекано п с 1:0. Гостите на "Лос Карменес" стигнаха до успеха с гол в 3-ата минута на добавеното време на резервата Алберто Манучо и така Гранада инкасира своята четвърта поредна загуба, която смъкна клуба на 14-то място в подреждането с актив от 8 точки. За непредвидимото гостуване на "Ипуруа" наставникът на тима Хоакин Капарос няма да може да разчита на Кантон и Ларсон.

Прогноза: Ейбар - Гранада 2:1


Малага - Райо Валекано
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 13:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Отборът на Малага постигна победа с 2:1 при гостуването на Кордоба в предишния кръг. Домакините бяха по-активни на терена, но шансът беше на страната на гостите, които откриха в 22-ата минута чрез Гарсия Самуел, който беше намерен в наказателното поле от Игнасион Камачо. Девет минути по-късно Малага удвои от дузпа чрез Нордин Амрабат. Домакините стигнаха до почетен гол едва в добавеното време на мача, когато точен бе Набил Гилас след пас на Лусо. Победата изкачи играчите на Хави Гарсия до 8-ото място в подреждането, а андалусийци вече имат 12 точки в актива си. За настоящия двубой в отбора на Малага отсъстващи са Флавио, Чен и Тисоне, които продължават да лекуват различни контузии.

Райо Валекано победи с 1:0 Гранада в последния си двубой в Ла Лига. Гостите на "Лос Карменес" стигнаха до успеха с гол в 3-ата минута на добавеното време на резервата Алберто Манучо и така продължиха негативната серия на своя съперник, който вече има четири поредни загуби. Победата за мадридачни пък ги на 9-то място в таблицата, като по този начин "стършелите" вече имат 11 точки. За гостуването срещу настоящия съперник от едноименния средиземноморски град наставникът на столичани Пако Хемес няма да може да разчита на Бангура, Зе Кастро и Алварес. Райо принципно изпитва затруднения при визитите си на "Ла Росаледа" и за последните си 8 гостувания има едва 2 победи на сметката си.

Прогноза: Малага - Райо Валекано 2:2


Еспаньол - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Корнея-Ел Прат", Барселона
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Карлос Веласко Карбайо


Съставът на Еспаньол инкасира своята трета загуба от началото на сезона в Примера в последния кръг. Играчите на Серхио Гонсалес отстъпиха с 2:0 при гостуването си на шампиона Атлетико Мадрид. Поражението смъкна каталунците на 11-то място в таблицата, а Еспаньол продължава да има 9 точки в актива си след първите 8 кръга в Ла Лига. Отсъстващите за домакините са Абрахам и Хектор Морено, които продължават да са контузени. Статистиката по категоричен начин е на страната на Еспаньол, когато тимът е домакин на Депортиво. "Синьо-белите" са в серия от 5 поредни победи на ниво Примера Дивисион срещу галисийския си опонент.

Въпреки, че играе трудно срещу Еспаньол като гост, отборът на Депортиво Ла Коруня ще излезе с приповдигнато настроение на "Корнея-Ел Прат". В последния си мач "СуперДепор" най-накрая успя да запише победа и то не срещу случаен отбор. Жертва на тима от "Риасор" стана намиращия се в страхотна форма тим на Валенсия, който бе разбит с 3:0. Шкодран Мустафи си отбеляза автогол в 36-ата минута, като не се видя добре дали топката преминава голлинията. Лукас Перес (42) и Точе (79) направиха поражението на "лос че" още по-болезнено. Победата успя да отлепи играчите на Виктор Фернандес от последното място в класирането, но въпреки това Депортиво се нуждае от победи, за да може да мислия по-спокойно за оцеляването си. Галисийци заемат 15-то място в таблицата с актив от 7 точки, само на 2 от зоната на изпадащите. За гостуването в Барселона аут са Канела, Пощига, Домигнес и Саломао.

Прогноза: Еспаньол - Депортиво Ла Коруня 1:1


Севиля - Виляреал
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Алехандро Ернандес


Отборът на Севиля излезе на второ място във временното класиране в Примера и изпревари Реал Мадрид след успех с 2:0 над Елче като гост в предишния кръг. Головете за успеха на андалусийците паднаха след един час игра, а в герои за "рохибланкос" се превърнаха Бака и Гамейро, като последният не беше играл от 5 месеца и влезе като резерва 13 минути преди да се разпише сред голмайсторите. С победата Севиля събра 19 точки и изостава на три зад лидера Барселона. За настоящия двубой наставникът на Севиля Унай Емери няма да може да разчита на Витоло и Барбоаса.

Виляреал също постигна идентична победа в последния кръг, но над състава на Алмери. с два гола на нигерийския национал Икечукву Уче - в 23-та и в 59-та минута. Със спечелените три точки "жълтата подводница" излезе на 6-то място в класирането с актив от 14 точки. Проблемите пред наставника на тима Марселино Гарсия Торал преди гостуването в Андалусия са, че няма да може да разчита на контузените Рукавина, Мусачио, Йокич и Перес.

Прогноза: Севиля - Виляреал 3:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291