Анонс на 6-ти кръг на Примера дивисон - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 6-ти кръг на Примера дивисон - срещите в петък и събота

Елче - Селта
Стадион: "Мануел Валеро", Елче
Дата: 26.09.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Педро Перес

С този мач ще бъде открит шестия кръг на Примера дивисион, който се очаква да размести пластовете на върха и в същото време дава възможност на аутсайдерите да прибавят в кошницата си по някоя точка. Впрочем, много е вероятно Елче да се озове в тройката не неуданиците, ако не победи. Отборът от провинция Аликанте събра четири точки от началото на сеозна, побеждавайки като гост Райо Валекано и завършвайки наравно у дома си с намиращия се в добра форма Гранада. Зоната на изпадащите е само на един пункт, а на "Валеро" пристига друг отбор, който се намира в чудесна форма.

Селта изигра пет мача и не загуби нито един! Наистина, галисийците се превърнаха в специалисти по равенствата, но нима точката на "Висенте Калдерон" не е със стойността на три? В миналия кръг Селта отново показа воля при победата с 2:1 над Депортиво и така "небесносините" се изкачиха на шесто място в класирането, с равен брой точки с Реал и прекрасна възможност да продължат добрата си серия.

Аарон от домакините е аут заради контузия. Гостите са без Оубиня. Мадинда и Костас излекуваха травмите си, но няма да вземат участие в двубоя.

Последните два двубоя между тези съперници завършиха с победи на Елче. Сега обаче Селта изглежда по-добре подготвен, с по-висок боен дух и в по-добра форма от съперника си. Всичко това ни кара да се съгласим с водещите световни букмейкъри, че гостите са фаворити да спечелят мача. Ние само ще допълним, че при възможност е разумно да се използва и знак "Х".

Прогноза: Елче - Селта 1:2

 


Атлетик - Ейбар
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 27.09.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос Веласко

Този мач ще даде отговор на два въпроса: наистина ли "лъвовете" се намират в криза и колко е реален възхода на Ейбар. Атлетик се озова в зоната на неудачниците след като допусна четири загуби от петте си досегашни мача в Примера. Единственото оправдание за тези неуспехи са, че загубата в Малага стана на старта на сезона, когато често ставаме свидетели на изненадващи резултати, а домакинското поражение от Гранада дойде три дни след тежкия мач с Шахтьор в Шампионска лига. Неуспехът на "Камп Ноу" бе предизвестен, а срещу Райо Валекано груби грешки на защитата лишиха тима от победа.

Представянето на Ейбар е по-достойно, след като новакът изненадващо спечели местното дерби с Реал Сосиедад и победи като гост Елче. Засега колективът на Гайска Гаритано играе с повече ентусиазъм, отколкото с майсторство, но и това върши работа, защото баските са девети в класирането, на 4 точки пред утрешния си съперник.

Гурпеки от домакините е контузен, а гостите са без травмираните Де Морал и Вила. В строя се завръща Абрахам.

Не бива да се съмняваме в класата на Атлетик и да търсим интрига в мача, дори в това, че през следващата седмица "лъвовете" ще гостуват на БАТЕ в Шампионска лига. Предполага се, че "Сан Мамес" ще застане зад гърба на своите любимци, помагайки им в трудния момент, а играчите от своя страна ще се отблагодарят на феновете си с хубава победа.

Прогноза: Атлетик - Ейбар 3:0

 


Леванте - Райо Валекано
Стадион: "Суидад де Валенсия", Валенсия
Дата: 27.09.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Хавиер Естрада

Леванте и Райо Валекано са съседи в таблицата за класиране, на много близко разстояние от опасната зона, а досегашното представяне на тези два отбора е идентично. Отборът от третия по големина град в Испания спечели само една точка в първите си четири мача, но в миналия кръг постигна изненадваща победа над Гранада. Тимът от столицата също не успя да надделее над никого в първите си четири двубоя, но в средата на седмицата изненадващо се наложи над Атлетик.

Гавиалн и Ксуметра от домакините отпадат, тъй като са контузени, но добрата новина е завръщането на Винтра, Карабелас, Хуанфран и Лопес. Гостите са без Алварес, Амая и Кобено.

Очакванията са за равностоен двубой. И двата тима са ентусиазирани от успехите си в средата на седмицата и ще се опитат да повторят победите. Отборът на гостите изглежда по-близо до трите точки, още повече, че Леванте не е побеждавал съперника си тук от 2010 година. Напълно е възможно да него направи и утре вечер.

Прогноза: Леванте - Райо Валекано 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
104