Седмица преди смъртта си Виланова убедил Меси да не напуска Барса


Н. Гавазов

Седмица преди смъртта си Виланова убедил Меси да не напуска Барса

Бившият старши-треньор на Барселона Тито Виланова убедил нападателя на отбора Лионел Меси да не напуска клуба. 19 април - седмица преди смъртта на Виланова - Меси и Хосе Пинто решили да посетят бившия наставник на каталунците, независимо от това, че Тито бил против тази визита, тъй като не е искал футболистите да го видят в какво състояние се намира.

Въпреки това, визитата все пак се е състояла три дни след поражението на Барселона във финала за Купата на Испания от Реал - след този мач Меси бе сериозно критикуван.

Общувайки с президента на каталунския клуб Жозеп Бартомеу, Виланова се съгласил да поговори с Меси за неговото състояние. На срещата аржентинецът признал на Виланова, че възнамерява да напусне Батрселона. Причината за напускането му, според думите на Меси, не е била в парите.

По време на двучасовата беседа Виланова съумял да убеди играча, че той не бива да си тръгва от отбора. На следващия ден Меси вкарва победния гол в мача от шампионата на Испания против Атлетик.

Президентът на Барселона посетил Виланова в болницата на 24 април - ден преди неговата смърт - и благодарил на Тито за това, че е успял да повлияе на решението на Меси.

Тито си отиде от живота на 25 април на 45-годишна възраст. На 19 май Меси подписа с Барселона нов договор.

 

  Сподели
60