Атлетико печели титлата с равен в Барселона (видео)


И. Ангелов

Атлетико печели титлата с равен в Барселона (видео)

Атлетико Мадрид гостуваше на Барселона в сблъсъка, който определя шампиона в испанската Ла Лига днес в последния кръг от първенството. Домакините успяха да поведат в резултата, но попадение на Диего Годин върна равенството 1:1 и така Атлетико остана на 3 точки пред Барса и Реал.

Началото на срещата бе добро за Барселона, след като тима започна да атакува своя опонент. Всичко за каталунците изглеждаше перфектно и в 16-ата минута, когато Диего Коста напусна контузен и в игра се появи Адриан за гостите. В 23-ата минута и Арда Тюран бе заменен от Раул Гарсия.

Така в 34-ата минута Алексис Санчес вкара сензационен гол, изпращайки сваленото с гърди кълбо от Меси от полу-воле в ъгъла на вратата.

Попадението обаче вдъхнови гостите за обрат и последваха много силни минути за Атлетико. В 47-ата минута Вия нацели гредата с удар с левия крак. 2 минути след това равенството бе постигнато, когато Габи центрира от корнер на втора греда, а там Годин надскочи всички и вкара с добър удар с глава.

В 57-ата минута Серхио Бускетс напусна контузен и в игра видяхме Алекс Сонг. Последва и появяване на Неймар за Педро. 

В 64-ата минута Меси вкара гол с мощен удар, но попадението бе отменено поради засада. Последните минути в мача бяха критични, а тук се прояви и вратарят Куртоа. В 79-ата минута той спаси добър удар на Алвеш. Последваха няколко силни атаки и в другата посока, а след последния съдийски сигнал Атлетико достигна първата си титла от 1996-та година насам.

1 Атлетико Мадрид




90т.
2 Барселона




87т.
3 Реал Мадрид




87т.
4 Атлетик Билбао




69т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148