Арбелоа: Още в първия ден разбрахме кой е Моуриньо


Н. Гавазов

Арбелоа: Още в първия ден разбрахме кой е Моуриньо

Защитникът на Реал Мадрид Алваро Арбелоа разказа за съвместната си работа с бившия старши-треньор на отбора Жозе Моуруньо. Както е известно, португалецът проведе три сезона в испанския гранд, а през миналото лято оглави лондонския Челси.

"Още в първия ден на подготовката за новия сезон разбрахме кой е Моурино. Испанските играчи се бяха завърнали след победата на Световното и се срещнахме в Лос Анджелис Там играхме приятелски мач с местния Галакси и на почивката губехме с 0:2. Какви викове бяха в съблекалнята! Всички си го получихме. Бързо разбрахме кой е Моуриньо", заяви Арбелоа.

"Беше невъзможно да си представим, че Мануел Пелегрини по същия начин е крещял на Роналдо. Добре запомнихме този разговор. Моуриньо казваше: "Не искаш да бягаш - на пейката. И ти също? Няма проблем - отива и ти там". Нямаше значение за кого става дума - световен шампион, Кака или някой от младежите", продължава бранителят.

"Отношенията с Моуриньо се развалиха след поражението от Борусия в полуфиналите за Шампионска лига. Но ние сме професионалисти и не позволихме това да ни повлияе на терена. Отначало загубихме битката за титлата, след това Купата на Испания, а след това още един полуфинал в Шампионска лига. Това бе последната капка. Касияс? За това вече достатъчно се изприказва. С него сме професионалисти и се борим за благото на един клуб - Реал. Не възнамеряваме да говорим на тази тема", завършва Арбелоа.

 

  Сподели
69