Валенсия ще затрудни Реал Мадрид на Бернабеу


П. Пенков

Валенсия ще затрудни Реал Мадрид на Бернабеу

В може би най-интересната среща от 36-я кръг от испанската Примера дивисион, Реал Мадрид и Валенсия излизат един срещу друг на стадион "Сантяго Бернабеу". Домакините воденият от мениджърът Карло Анчелоти успяха да се класират за финала на Шампионска лига, отстранявайки германския колос Байерн Мюнхен с общ резултат 5:0, като освен това на финала Реал ще се изправят срещу градския си съперник Атлетико Мадрид, който пък отстрани Челси. "Белият балет" има само теоритични шансове за трофея в Ла Лига, тъй като отбора изостава на 6 точки от върха, заеман от Атлетико Мадрид, а втори остава Барселона с актив от 85 точки, но каталунците вече изиграха мача си от този кръг. 

Валенсия пък заема далечната 9-та позиция в подреждането с 45 спечелени точки до момента, като отбора няма никакви шансове да спечели място за участие в Лига Европа, тъй като цели 12 точки ги делят от последната такава позиция. Съставът на Хуан Антонио Пици няма регистрирана победа от близо три седмици насам, като последната тавака беше срещу Елче с 2:1. От тогава "прилепите" записаха равенството 1:1 при гостуването на Осасуна, а преди седмица загубиха у дома с минималното 1:0 от лидера Атлетико. 

Добрата новина за Карло Анчелоти е, че звездата на отбора Кристиано Роналдо се чувства в изключително добро физическо състояние, като самия той заяви, че няма нито спомен от разтежението, което го връхлетя преди две седмици. Единствените трима, които ще пропуснат мача с Валенсия за Реал Мадрид са контузените Сами Кедира, Алваро Арбелоа и Хесе.

За Валенсия пък аут ще бъдат Диего Алвеш и Виктор Риус, а съотборниците им Жереми Матиу и Ориол Ромеу ще бъдат подложени на късни фитнес тестове, които ще имат за цел да отговорят на въпроса дали ще могат те да вземат участие в срещата. 

Прогноза: Реал Мадрид - Валенсия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238