Росел се замеси в още един скандал


Н. Гавазов

Росел се замеси в още един скандал

Бившият президент на Барселона Сандро Росел, който напусна поста си заради съмнения в корупция при трансфера на нападателя Неймар, е на път да се забърка в още един скандал. През уикенда се появиха информации, че Росел е прехвърлил 2.4 милиона евро в банковата сметка на дъщерята на бившия изпълнителен директор на ФИФА Рикардо Тейшейра през 2011 година. Тогава момичето е било само на 10-годишна възраст.

Според проучвания на британски издания, Антония Тейшейра е получила огромната сума по спестовна сметка, като прехвърлянето е извършено от тогавашния президент на Барселона Сандро Росел.

"Това ще повдигне въпроси относно финансирането на някои от служителите на ФИФА, които са участвали в процеса по вземане на решението за определянето на Катар и Русия за домакини на финалите на Световното първенство през 2018 и 2022 година", твърди източникът.

През януари 2013 година France Football публикува материали от продължително разследване, в което се твърди, че Катар е купил домакинството си на финалите на Мондиал 2022. Според авторитетната френска медия, Катар е похарчил огромни количества пари, за да закупи необходимите гласове в рамките на изпълнителния комитет на ФИФА. Пряко или не, в операцията са замесени президента на ФИФА Сеп Блатер и главата на европейския футбол МИшел Платини. При гласуването на 2 декември 2010 година ислямската държава спечели с 14 гласа, докато другият кандидат САЩ остана с 8 гласа.

 

  Сподели
115