Еспаньол и Барселона в градското дерби на Каталуния


П. Пенков

Еспаньол и Барселона в градското дерби на Каталуния

Еспаньол - Барселона
Стадион: "Корнея Ел-Прат", Барселона
Дата: 29.03.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Клос Гомес

В събота Еспаньол и Барселона се изправят един срещу друг в градското дерби на Барселона, който ще бъде част от 31-я кръг от испанската Примера дивисион. Домакините водени от мениджъра Хавиер Агире се представят доста колебливо през сезона, а освен това тима постига 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните си 5 мача от Ла Лига. През средата на тази седмица Еспаньол постигна трудна победа с 2:1 при гостуването си на Малага, победа която им осигури изчакване до 8-та позиция във временното подреждане, но и на цели 8 точки зад седмия Виляреал. Колкото до представянето на Барселона, то воденият от Херардо Мартино състав е в подем, след като преди седмица постигна изключително важен успех над прекия съперник Реал Мадрид, побеждавайки го с 4:3 на "Сантяго Бернабеу". По този начин Барса зае второто място, само на точка зад лидера Атлетико Мадрид. Барселона отбеляза общо 14 гола в последните си три мача от Примера, а последната загуба на отбора беше в началото на март, неочаквано при визитата на Валядолид.

Давид Лопес от Еспаньол получи контузия на левия си глезен по време на една от тренировките тази седмица, така че ще остане под въпрос до началото на срещата. По същия начин стоят нещата и със съотборниците му Абрахам и Кордоба. Кристиан Алфонсо пък със сигурност пропуска двубоя. 

През седмицата стана ясно и тежката новина за Барселона, а че именно Виктор Валдес ще пропусне остатъка от кампанията, поради наранени връзки. По този начин той се присъединява към лазарета, където още е Исак Куенка, а Карлес Пуйол е под въпрос.

Прогноза: Еспаньол - Барселона 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

01 март Хетафе - Еспаньол 0:0 (Примера)
09 март Еспаньол - Елче 3:1 (Примера)
15 март Атлетико Мадрид - Еспаньол 1:0 (Примера)
22 март Еспаньол - Леванте 0:0 (Примера)
25 март Малага - Еспаньол 1:2 (Примера)

Барселона:

08 март Валядолид - Барселона 1:0 (Примера)
12 март Барселона - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)
16 март Барселона - Осасуна 7:0 (Примера)
23 март Реал Мадрид - Барселона 3:4 (Примера)
26 март Барселона - Селта 3:0 (Примера)

Досегашни срещи:

Еспаньол - Барселона

192 срещи
43 победи за Еспаньол
41 равенства
108 победи за Барселона
Голова Разлика: 356:217 за Барселона 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137