Барселона ще запише труден успех над Осасуна


П. Пенков

Барселона ще запише труден успех над Осасуна

Барселона - Осасуна
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 16.03.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Хосе Антонио Тишейра Витиенес


В неделя Барселона отново приема домакински мач от испанската Примера дивисион, като този уикенд съперник на "каталунците" е отбора на Осасуна. Съставът на Херардо Мартино вече се намира на 4 точки от върха в подреждането, като причината за това се крие в двете поражение, които записа тима в последните си 5 мача от Ла Лига. В първото от тях Барса не успя да се противопостави на Реал Сосиедад и загуби на "Аноета" с 3:1, а две седмици по-късно Валядолид се превърна в новия "кошмар" за "каталунците". За радост на феновете обаче Барселона показа, че формата им в Примера дивисион по никакъв начин не повлиява на бойния им дух в Шампионска лига. Доказателството за това е, че по-рано тази седмица отбора си осигури участието на 1/4 финалите в европейския клубен турнир, надигравайки Манчестър Сити с общ резултат 4:1.

Осасуна пък прави своите опити да се спаси от изпадане в края на сезона, като за момента успява да се отдалечи само на 3 точки от опасната зона. Отборът на Шави Гарсия започна месец февруари доста впечатляващо постигайки две победи и едно равенство, но пък не може да се каже същото и за настоящия месец. Причината за това е двете поражение, които регистира отбора в последните два кръга - от Леванте и Малага, точки които могат да се окажат важни в края на надпреварата.

Единствената лоша новина за Барселона преди срещата с Осасуна е, че Исак Куенка продължава да бъде контузен, но пък за сметка на това отбора може да се похвали с две положителни новини. Една от тях е възстановяването на Жерар Пике, който най-вероятно ще бъде включен в титулярния състав, а другата е, че Марк Бартра се очаква да поднови контракта си.

За Осасуна Марк Бертран и Сиси ще бъдат подложени на късни фитнес тестове, след като двата подновиха тренировки с отбора през тази седмица, но не се знае още дали ще могат да се включат в игра.

Прогноза: Барселона - Осасуна 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

18 февруари Манчестър Сити - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
22 февруари Реал Сосиедад - Барселона 3:1 (Примера)
02 март Барселона - Алмерия 4:1 (Примера)
08 март Валядолид - Барселона 1:0 (Примера)
12 март Барселона - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)

Осасуна:

09 февруари Осасуна - Хетафе 2:0 (Примера)
14 февруари Елче - Осасуна 0:0 (Примера)
23 февруари Осасуна - Атлетико Мадрид 3:0 (Примера)
01 март Леванте - Осасуна 2:0 (Примера)
10 март Осасуна - Малага 0:2 (Примера)

Досегашни срещи:

Барселона - Осасуна

81 срещи
47 победи за Барселона
17 равенства
17 победи за Осасуна
Голова Разлика: 174:70 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
274