Мартино: Трябва да забравим за първата среща със Сити


Н. Гавазов

Мартино: Трябва да забравим за първата среща със Сити

Старши-треньорът на Барселона Херардо Мартино сподели мнението си за предстоящата среща-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Манчестър Сити. Първият мач завърши с победа 2:0 за каталунците, но наставникът на "блаугранас" призова играчите си да бъдат внимателни и да забравят за мача на "Етихад".

"Ако отдаваме прекалено голямо значение на победата над Манчестър Сити, то тогава нашето класиране за четвъртфиналите ще бъде под въпрос. Просто трябва да забравим за тази среща и да се постараем да победим на "Камп Ноу". Винаги съм се придържал към такава философия и мисля за доброто, особено отчитайки това, което ни очаква в близко бъдеще", заяви Мартино.

"Не искам да забравяме за Примера. Освен това, нас ни очаква Купа на Испания, а може да се класираме и за четвъртфиналите в Шампионска лига. Ако не бях настроен позитивно, може би трябваше да си потърся друга работа", каза още наставникът на Барселона.

"Заради травми Меси и Неймар не играха толкова много заедно през сегашния сезон. Но когато двамата бяха здрави, те добре си взаимодействаха. Но не бива постоянно да разчитаме на това, че двамата най-добри в света винаги ще се намират в идеално състояние и ще се допълват един с друг", допълни Мартино.

"Не мисля, че може да говорим за недостатъчна мотивация във футболистите на Барселона. Те всеки сезон знаят, че трябва да се бият с всички сили за победи в турнирите. Разбират за какъв клуб играят и какво очакват от тях феновете, така че допълнителна мотивация не им е необходима. Срещу Валядолид допуснахме много грешки, а това е недопустимо за Барселона. Но нека мислим за това, че преди 10-12 дни много силно играхме срещу Манчестър Сити. Не виждам причина, заради която да не може да покажем същият убедителен футбол и утре. Убеден съм , че при нас всичко ще се получи", заяви Мартино.

 

  Сподели
46