Меси ще последва примера на Роналдо


И. Ангелов

Меси ще последва примера на Роналдо

Според испанското издание AS Лео Меси ще започне новата година с преговори за подобряване на сегашния му договор с Барселона. Известно е, че Кристиано Роналдо получи нова сделка с Реал Мадрид, която вече го направи най-високо-платеният футболист на планетата.

Вице-президентът на Барса Хавиер Фаус взе своето време в медиите да заговори, че няма нужда от непрестанни спекулации от август насам за контракта на Меси, както и че няма нужда неговите условия да се подобряват на всеки 6 месеца. Непосредствено президентът Сандро Росел потвърди, че нова сделка не е предлагана на суперзвездата.

Той обаче отбеляза, че Меси "трябва да е най-платен в света", макар да критикува публично ръководството, а сега някои от най-авторитетните издания вече коментират нов договор.

AS предполага, че изблика на звездата от миналата седмица провокира това, като според тях Росел вече се е свързал с приближени на десетката за започване на преговори след Коледа. Сегашния контракт на Меси изтича през месец юни 2018, като клаузата за откупуване е 250 милиона, и годишно той получава 12.5 милиона евро. Този договор бе подписан в началото на 2013-та година. 

  Сподели
74