Неймар може да излезе на Барса повече от 140 милиона


Н. Гавазов

Неймар може да излезе на Барса повече от 140 милиона

Стойността на трансфера на нападателя на Барселона Неймар от Сантос може да достигне сумата от 141.8 милиона евро. Каталунският клуб официално съобщи, че е закупил нападателя на националния отбор на Бразилия за 571.1 милиона евро: 17.1 милиона са отишли в касата на Сантос и фирмите държащи правата на играча, още 40 милиона е получил самият футболист и семейството му за това, че е отклонена офертата на Реал Мадрид.

Тази сума обаче може значително да нарасне. 7.9 милиона евро ще получи Сантос за правото на Барселона да привлече трима перспективни подрастващи на бразилския клуб. Освен това, двата клуба се договориха за провеждане на приятелски мач, доходите от който ще са изцяло за Сантос. Ако срещата се провали, тогава каталунците ще трябва да заплатят компенсация в размер на 4.5 милиона евро.

2 милиона евро ще получи Сантос, ако Неймар попадне в тройката на претендентите за "Златната топка". Така общата сума на трансфера става 71.9 милиона евро.

Освен това, групата Sonda трябва да получи 45% от сумата на трансфера, тъй като също е владеела правата на футболиста - това са 32 милиона евро. Sonda вече получи 7 милиона евро, но Барселона трябва да осигури още 25 милиона евро.

Има голяма вероятност на каталунците да се наложи да заплатят още 45 милиона евро глоба, ако лидерът на опозиционното движение "Барселона" Жорди Касес спечели делото срещу сегашния президент на клуба Сандро Росел, който е обвинен в машинации при осъществяването на трансфера на Неймар.

Касес твърди, че Росел е разработил схема в комбинация със семейството на играча, така че да бъдат източени пари и спестени данъци. Ако Касес успее да докаже това, Барселона ще заплати глоба в размер на 45 милиона евро.

По такъв начин, общата сума на трансфера на Неймар в Барселона може да достигне 141.8 милиона евро.

 

  Сподели
56