Билбао ще спре възхода на Барселона


А. Йорданов

Билбао ще спре възхода на Барселона

Атлетик Билбао - Барселона
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 01.12.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Мартинес Мунуера

Лидерът в Испания Барселона гостува на Атлетик Билбао в мач от 15-ия кръг на Примера дивисион. Шампионите имат 40 точки, колкото има и втория Атлетико Мадрид, и на три пред кръвния съперник Реал Мадрид. "Каталунците" могат да увеличат своята предница пред двата мадридски клуба, при положение, че вземат трите точки днес на "Сан Мамес". Билбао от своя страна е на петата позиция с 26 точки и ако победи ще измести от четвъртата позиция Виляреал.

Наставникът на "червено - белите" Ернесто Валверде има няколко кадрови проблеми. Кике Сола е контузен и няма да може да се разчита на него, а Енрик Саборит е под въпрос, тъй като има лека травма, но вероятността да вземе участие в този двубой е минимална. Нападателят Ариц Адурис, който има само два отбелязани гола в 13 мача, е наказан и ще бъде заменен от Гийлермо. Зад него като титуляри ще започнат Муниаин, Гомес и Сусаета.

"Блаугранас" се представя отлично до момента в Примера и взема с лекота мачовете си, но сега предстои едно трудно гостуване. Още повече, че възпитаниците на Тата Мартино не успяха да победят в средата на седмицата Аякс, в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Аут за тази среща са Лионел Меси, Ибрахим Афелай, Исаак Куенка, Жорди Алба и Виктор Валдес. Последният се очаква да се завърне в строя по Коледа. Дани Алвеш и юношата Кристиан Тейо също не се чувстват конфортно и едва ли ще започнат като титуляри. Положението за Барса става още по-лошо, след като Шави не тренира пълноценно с тима през седмицата, но все пак има шанс да играе. Алексис Санчес и Неймар пък ще са партньорите на Сеск Фабрегас в атака, който ще има трудната задача да замести Меси.

Атлетик Билбао - Барселона 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетик Билбао:

28 октомври Хетафе - Атлетик Билбао 0:1 (Примера)
31 октомври Атлетик Билбао - Елче 2:2 (Примера)
03 ноември Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
09 ноември Атлетик Билбао - Леванте 2:1 (Примера)
25 ноември Малага - Атлетик Билбао 1:2 (Примера)

Барселона:

01 ноември Барселона - Еспаньол 1:0 (Примера)
06 ноември Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
10 ноември Бетис - Барселона 1:4 (Примера)
23 ноември Барселона - Гранада 4:0 (Примера)
26 ноември Аякс - Барселона 2:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Атлетик Билбао - Барселона

194 срещи
68 победи за Атлетик Билбао
31 равенства
95 победи за Барселона
Голова Разлика: 359:282 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186