Лоши новини за Меси?


Н. Гавазов

Лоши новини за Меси?

Възстановяването на нападателя на Лионел Меси от поредната травма може да отнеме не два месеца, а много по-голям срок. Тази тревожна за феновете на каталунците и в частност на аржентинския национал новина долетя преди малко от Испания. Според думите на Михел Арамбери, който работи в едно от водещите медицински учреждения на Испания, средно човек се нуждае от около четири месеца, за да се възстанови след подобен вид контузия, каквато получи Меси.

Арамбери смята също така, че ситуацията е по-тежка отколкото бе обявено в началото, тъй като това е петата травма за Меси през календарната година, а в нито един от предишните случаи аржентинецът не излекува напълно контузиите, бързайки със завръщането си на терена. Това предполага, че срокът за възстановяване на Лео може дори да отнеме повече от четири месеца, което ще бъде огромен проблем за Херардо Мартино и воденият от него отбор.

Ако Арамбери се окаже прав, това ще означава, че завръщането на Меси няма да бъде през януари следващата година, а в началото на април, когато сезонът ще е към своя край.

 

  Сподели
138