Пике се подигра с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Пике се подигра с Реал Мадрид

Защитникът на Барселона Жерар Пике сподели мнението си за това, че игровият стил на неговия отбор е по-прагматичен от този на историческия съперник Реал Мадрид. Както е известно, за последните пет години каталунците завоюваха 16 трофея във всички турнири, докато столичани, независимо от огромните суми за покупка на нови футболисти, успяха да победят само в три състезания, включително и Суперкуапата на Испания.

"В момента имаме нов треньор и с течение на времето може така да стане, че стилът на нашата игра да не е толкова важен. Но най-важното е да играем така, че да постигаме победи и по възможност да го правим красиво. Сравненията с Барса от времето на Гуардиола не ни впечатляват, вече свикнахме на това. Вземете например Реал Мадрид. Представете си какво щяха да говорят в Мадрид, ако за пет години бяхме спечелили само един шампионат и една Купа", заяви Пике.

"От Барса винаги се очаква много, защото това е голям клуб. Не искам да говоря, че сега показваме фантастичен футбол, но все пак играем на всеки три дни", каза още бранителят.

"Важното е да побеждаваме, ние станахме практични. Този стил ни донесе успех в Суперкупата на Испания - сега в музея стои още един трофей. Ноември и декември са важни месеци, нека видим, ще удържим ли на темпото", завършва Жерар.

 

  Сподели
166