Барса с класика на гости на Селта


И. Ангелов

Барса с класика на гости на Селта

Барселона запази мястото си на върха в Ла Лига днес, след като се разправи с 3:0 със Селта като гост. Освен това рекордът на каталунците без загуба при Мартино от началото на кампанията бе съхранен, а сега вторият в лигата Атлетико е на 4 точки от върха, Реал мадрид е на 9.

Още в 9-ата минута Алексис Санчес откри, след като един удар на Педро бе избит в на пътя на нападателя, който вкара шестото си попадение за сезона. Удивително това бе единствения гол, макар пред Меси, Санчес и Рафиня да имаше още няколко добри положения.

В 48-ата минута Барса вкара втори гол след страхотно разиграване между Меси, Алвеш и Сонг, което създаде положение пред Фабрегас за удар от далеч. Той завъртя топката към ъгъла на вратата, но нацели гредата, след което кълбото все пак влетя в мрежата след автогол от Йоел.

В 54-ата минута Фабрегас взе своя гол, когато Меси увлече отбраната след себе си и предостави топката на испанеца за спокоен завършек на атаката. В 67-ата минута Селта без малко да върне едно попадение, но Алвес нацели гредата от далечна дистанция. В 74-ата минута и Педро нацели горната греда след силен шут. До края на мача Меси имаше още 2 възможности за гол, но не успя да реализира.

 

1 Барселона 31т.











2 Атлетико Мадрид 27т.  










3 Реал Мадрид 22т.











4 Виляреал 20т.

  Сподели
98