Неймар струва на Барселона 72 милиона евро


Н. Гавазов

Неймар струва на Барселона 72 милиона евро

Подписването с Неймар удари сериозно по бюджета на Барселона. Според получените информации, трансферът на 21-годишния нападател на Сантос и националния отбор на Бразилия, за което бе обявено през уикенда, ще струва на каталунците 72 милиона евро.

32 от тях ще бъдат дадени непосредствено на Сантос, след което ще бъдат разпределени между различните инвестиционни фондове, които държаха правата на Неймар.

Още 40 милиона ще получат във вид на различни бонуси самият Неймар и неговият баща - именно на такава сума Барселона оцени желанието на футболиста да дойде в Каталуния. По-рано семейната двойка получи 10 милиона евро като бонус за постигане на предварителна договореност.

Съобщава се също така, че Реал, сражавайки се с Барселона за Неймар е бил готов да похарчи за футболиста по-голяма сума. "Белите" са възнамерявали да дадат на Сантос 30 милиона, а 60 милиона на Неймар и неговия баща. Историческият съперник на Реал Мадрид - Барселона - също е щял да получи пари за разтрогване на предварителния договор с Неймар - според информацията, сумата от 50 милиона евро е щяла окончателно да успокои каталунците.

 

  Сподели
152