Виланова: Имам сили да тренирам Барселона


Н. Гавазов

Виланова: Имам сили да тренирам Барселона

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова проведе първата си пресконференция след завръщането си от САЩ, където лекуваше онкологично заболяване. Специалистът увери присъстващите, че е напълно готов да продължи работата си в каталунския клуб.

"С всеки изминал ден ставам все по-добре, силите ми нарастват. Искам да продължа работата си на старши-треньор на Барселона. Имам сили и мотивация за работа. Надявам се, че здравето няма да ме проведе", заяви Виланова.

"Когато се лекувах нито един път не помислих да прекратя работата си. Познавате ме и знаете, че при два почивни дни на мен ми става скучно. Искам да работя", допълни специалистът.

"Приказките за края на епохата "Барселона"? Това се говори редовно. Просто Барселона вдигна твърде високо летвата, а в спорта е много трудно постоянно да стоиш на върха", каза още Виланова.

"Предполагам, че в така наречения цикъл може да има различни периоди - по-активни и успешни, по-малко активни и успешни. Вероятно първите три години тази Барселона ще остане неповторима за всеки отбор в света", каза още наставникът на Барселона.

 

  Сподели
122