Моуриньо: Нека играчите да не тичат към съдията при всеки удобен случай


Н. Гавазов

Моуриньо: Нека играчите да не тичат към съдията при всеки удобен случай

В навечерието на срещата-реванш от полуфиналите на Купата на Испания срещу Барселона, старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че предпочита да се съсредоточи върху работата си на терена, вместо да се говори за реферите. По такъв начин португалският специалист не изпусна момента да се заяде със своя колега от каталунския тим Жорди Роура, който по-рано днес изрази изказа мнение, че Барселона не играе добре, когато мачовете се ръководят от Алберто Ундиано - главният съдия на утрешното „Ел Класико".

„Предпочитам да се придържам към спортните уроци, които получихме от Барселона в миналото, вместо да говорим за реферите, притискайки ги преди такива двубои. В това число призовавам към честна игра и да не тичаме към съдиите при всеки удобен случай. На терена играчите не бива да симулират и да играят така, че да изкарат картон на съперника си. Най-важното е да се играе футбол, като футболът, който показва Барселона", заяви Моуриньо.

„Обичаме двубоите срещу Барселона, моите играчи желаят да се сражават с каталунците. Аз предпочитам срещи от такъв мащаб, отколкото онези, в които нищо не се решава. С нетърпение очаквам сблъсъците с Барселона, а също така мача на „Олд Трафорд" против Манчестър Юнайтед. Имаме много двубои пред себе си, но искаме да играем именно против Барселона и Манчестър Юнайтед", допълни португалският специалист.

„Мачът утре вечер не е свързан с предишните игри против Барселона - той е отделна история. Ние трябва да покажем най-добър футбол и да постигнем положителен резултат. Що се отнася до Алонсо и Бензема, те работиха усърдно на последната тренировка и могат да се появят на терена", каза още Моуриньо.

 

  Сподели
72