Меси: Липсва ми победа на Световно първенство


Н. Гавазов

Меси: Липсва ми победа на Световно първенство

Нападателят на Барселона Лионел Меси разказа за желанието си някога да играе за аржентински отбор, а също така определи и своята роля на терена. Звездата на каталунците даде интервю за Periodico de Catalunya, в което призна също така, че му липсва спечелването на Световна купа в състава на националния отбор на Аржентина.

„Аз винаги разговарям на терена със съперниците и съдиите. С някои рефери може да си поговориш, а с други не, защото без много думи те ти показват как трябва да се държиш, вдигайки ти жълт картон", каза Меси, който често е обвиняван, че постоянно изявява претенции към арбитрите в мачовете на Барселона.

„Позицията ми на терена? „Лъжлива деветка". Харесва ми да седя в средата на терена и намирайки се там да обменям пасове и след това да извършвам пробиви. Провървя ми, че играя с великолепни играчи, които властват в средата на терена", каза още Лео.

„Не знам кога, но някога ще играя в Аржентина. Не искам да определям някакви срокове и рамки, защото никога не знаеш какво може да се случи във футбола. Но това е моята мечта. Мечтая също така да играя в МЛС. Какво не ми достига? Победа на Световно първенство. Това ще е най-прекрасното нещо след всичко, което съм постигнал с Барселона", каза още аржентинският национал.

„Златната топка? Рожденият ден на сина ме промени повече, отколкото „Златната топка"', завършва Меси.

 

  Сподели
157