Агент: В Испания вече говорят, че Йоренте е играч на Ювентус


Н. Гавазов

Агент: В Испания вече говорят, че Йоренте е играч на Ювентус

Агентът-посредник между Испания и Италия Филипо Фуско обяви в интервю за ilsussidiario.net за възможният трансфер на 27-годишният Фернандо Йоренте в Ювентус. Както е известно, испанският национал се намира в последната година на своя договор с Атлетик Билбао и след края на сезона ще напусне „лъвовете". Ако трябва да се вярва на италианската и испанската преса, следващото работно място на Йоренте почти сигурно ще е Ювентус.

„Вчера в едно от най-известните испански спортни издания се появи фотография на Йоренте с група момчета от младежкия сектор на Ювентус. Това е още един малък знак за това, че сделката вече се е състояла, в крайна сметка така се говори в Испания. Това ли е играчът, който е нужен на Ювентус? Неговите характеристики са доказателства за това, че той е велик футболист, което се потвърждава от човешките и професионалните му качества. Разбира се, спрямо Агуеро или Ван Перси се намира на по-ниско стъпало, но при всички случаи е нападател от най-висока класа в разцвета на своята кариера", заяви агент Фуско.

„Най-важният аспект е, че ще излезе на Ювентус почти безплатно. Сделката може да стане и през юни. Други трансфери в Ювентус през януари? Отчитайки това, че през юни те ще подпишат с Йоренте, аз не мисля, че „бианконерите" ще търсят друг нападател. Те нямат остра нужда от атакуващ футболист и това се видя през последните месеци в Шампионска лига", завърши Филипо.

 

  Сподели
175