Моуриньо: Не може да се преборим за титлата


Н. Гавазов

Моуриньо: Не може да се преборим за титлата

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо коментира срещата от 16-я кръг на Примера дивисион против Еспаньол, която завърши при резултат 2:2. Както е известно, Барселона победи Атлетико в късния мач на Ла Лига и по този начин каталунците увеличиха преднината си пред своя исторически съперник на 13 точки. Моуриньо е на мнение, че Реал Мадрид не може да задържи титлата.

„Ние не трябва да мислим за това, дали ще се първи, втори или трети. Всичко, което е необходимо е да печелим мачовете. 13 точки е прекалено голяма разлика, за да запазим титлата. Но трябва да бъдем силни", заяви Моуриньо за Marca.

„Никога преди не съм бил в подобна ситуация, когато отборът губи толкова много точки. Ще се постараем да завършим сезона възможно най-добре, ще се постараем да се сражаваме за трофеи, но да спечелим шампионата на Испания е почти невъзможно. Но трябва да се стараем, защото ние сме Реал", каза още португалският специалист.

„Защо замених Модрич? Той игра два мача в продължение на три. Не беше лесно да взема решението, защото той не заслужаваше да бъде сменен. Това беше стратегически ход и се надявах, че Ди Мария ще помогне на отбора. Жал ми е, че замених Лука", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
66