Гулит: Критикуват Роналдо защото му завиждат за красивата външност


Н. Гавазов

Гулит: Критикуват Роналдо защото му завиждат за красивата външност

Бившият футболист на националния отбор на Холандия Рууд Гулит обясни причините, поради които Златната топка трябва да бъде дадена на нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Както е известно, вчера станаха известни имената на 23-та футболисти, които са номинирани за наградата. На 29 ноември ще останат само трима играчи от този списък, а името на победителя ще е ясно на 7 януари.

„Кристиано Роналдо е феномен. Проблемите на Меси с националния отбор е, че той е възприеман от повечето хора като каталунец, отколкото като аржентинец. И не е лишено от смисъл, след като той живее в Барселона от 12 години", заяви Гулит за ESPN Brazil.

„Мисля, че Реал е щастлив, че има такъв футболист като Роналдо. За мен той е идеалният футболист. Бърз е, с висок ръст, добре играе с глава, технически грамотен, изпълнява отлично дузпи и наказателни удари, той е лидер. Но с него се случва същото, което навремето с случваше с Бекъм - хората го критикуват защото му завиждат за красивата външност", допълни холандецът.

 

  Сподели
115