Виланова: Отдавна не бях виждал такава Барселона


Н. Гавазов

Виланова: Отдавна не бях виждал такава Барселона

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова коментира победата над Депортиво в срещата от осмия кръг на Примера дивисион. Както е известно, късният съботен мач се превърна в истински трилър, за което говори и резултата - 5:4 за Барселона. Наставник на каталунците подчерта, че желанието за победа в неговите възпитаници е било много голямо.

„Моите футболисти показаха желание да победят независимо, че всичко беше срещу тях. Имахме много контузени, много играчи се върнаха изморени от националните си отбори, останаха с десет човека на терена, но въпреки всичко демонстрираха жажда за победа", заяви Виланова.

„Обърнах внимание на това, колко много Меси работеше на терена след мачовете си за Аржентина, неговите съотборници направиха същото. Предпочитах да не допускаме толкова много голове, но отдавна не бях виждал такава Барселона. Първите 20 минути бяха забележителни. Контролирахме играта и показахме футбол от висока класа. След като получихме дузпи срещу нашата врата, играта стана безумна. Валдес? Не мога да се съмнявам в него. Това е страхотен вратар и от дълги години се представя на високо ниво", каза още наставникът на каталунците.

  Сподели
77