Реал ще запише класика у дома срещу Селта


П. Пенков

Реал ще запише класика у дома срещу Селта

Реал Мадрид - Селта
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 20.10.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Клос Гомес


В събота от 19:00 часа Реал Мадрид посреща Селта Виго на "Сантяго Бернабеу" в двубой от 8-я кръг от испанската Примера дивисион. Белият балет за момента заема петата позиция в подреждането, изоставайки на цели 7 точки от лидера Барселона, като при евентуален успех този уикенд мадридчани могат да се изкачат до 3-то място, което е само на 3 точки пред тях. В последните си четири срещи от Примера Реал успя да спечели общо седем точки. В първия от тези 4 двубоя, белия балет загуби с 1:0 при гостуването си на Севиля, но след това се реваншира на феновете си с две поредни победи - съответно над Райо Валекано и над Депортиво Ла Коруня. Преди седмица съставът на Жозе Моуриньо направи правилна крачка по пътя си към завръщане към първата позиция, като спря победния ход на каталунците, извоювайки реми 2:2 срещу тях в мач на "Сантяго Бернабеу". За разлика от слабия старт на сезона в Примера, Реал Мадрид за момента се представя по перфектен начин в груповата фаза на Шампионска лига, като тима спечели и двете си срещи досега - срещу Манчестър Сити с 3:2 и срещу Аякс с 4:1.

Паузата за световните квалификации не беше никак приятна за Реал Мадрид, тъй като тима загуби трима от бранителите си - Марсело, Коентрао и Арбелоа, които страдат от контузии. Варан, Кедира, Бензема и Игиауин също страдат от леки травми, като участието им този уикенд също остава под въпрос. Следователно Начо Фернандес или Хорхе Касадо могат да започнат отляво на защитата, Албиол ще мине в средата, а Серхио Рамос вероятно ще се премести на десния фланг. Шаби Алонсо и Лука Модрич може би за първи път ще започнат заедно като титуляри, ако Кедира не успее да се възстанови навреме.

Селта Виго се представя по един приемлив начин за нов в Примера дивисион, като тима от началото на месец септември редува серия от победа, която обезателно бива последвана съответно от загуба. Кратко казано, Селта има регистрани 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача, като благодарение на спечелени 9 точки отбора си осигурява 12-та позиция във временното подреждане, но само на 3 точки от опасната зона. Разликата между 3-я и 18-я в испанското първенство, която засега е само 8 точки, е пример за по-голямата конкуренция в Ла Лига, за разлика от Висшата лига, където в същата тази зона, разликата е цели 12 точки.

Вратарят на Селта Виго - Шави Варас остава под въпрос за срещата, тъй като нарани един пръстите на ръката си по време на загряващата тренировка преди мача със севиля, което значи, че Алварес вероятно отново ще започне на негово място. Андрес Тюнес и Тони ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Реал Мадрид - Селта Виго 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

24 септември Райо Валекано - Реал Мадрид 0:2 (Примера)
26 септември Реал Мадрид - Мийонариос 8:0 (Приятелска среща)
30 септември Реал Мадрид - Депортиво Ла Коруня 5:1 (Примера)
03 октомври Аякс - Реал Мадрид 1:4 (Шампионска лига)
07 октомври Барселона - Реал Мадрид 2:2 (Примера)

Селта:

01 септември Селта - Осасуна 2:0 (Примера)
15 септември Валенсия - Селта 2:1 (Примера)
22 септември Селта - Хетафе 2:1 (Примера)
30 септември Гранада - Селта 2:1 (Примера)
05 октомври Селта - Севиля 2:0 (Примера)

Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Селта

92 срещи
49 победи за Реал Мадрид
15 равенства
28 победи за Селта
Голова Разлика: 200:125 за Реал Мадрид

Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.10
Равен - 9.00
Селта - 23.00

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.13
Равен - 7.75
Селта - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135