Моуриньо: Меси 4, Роналдо 1? Няма логика


Н. Гавазов

Моуриньо: Меси 4, Роналдо 1? Няма логика

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е убеден, че Кристиано Роналдо трябва да спечели „Златната топка", тъй като е напълно равностоен на своя конкурент Лионел Меси. Аржентинецът е изправен пред своята четвърта индивидуална награда, което според Моуриньо ще е несправедливо отражение на работата на португалския нападател на Реал Мадрид през изминалата година.

"Нека спрем с шегите. "Златната топка" се дава на най-добрия, независимо дали това е Меси или Роналдо. Но аз питам, ако двамата са еднакво добри, нормално ли е единият да има четири награди, а другият само една? Това не трябва да е така. Има и нещо друго - не е логично даден футболист да спечели "Златната топка" без да е постигнал нищо значимо с отбора си през годината. Не говоря за Световното клубно първенство, нито за Суперкупата на Испания, които не са толкова престижни. Според мен, наистина значимите титли през миналия сезон бяха спечелени от Челси и Реал Мадрид. Единият е европейски шампион, а другият е на върха на най-добрата лига в света", сподели Моуриньо.

„Затова, ако Кристиано не получи "Златната топка" тази година, причината ще е, че той няма толкова позитивен имидж, образът му не се продава добре и той не дава интервюта, в които се извинява за споровете със свои съотборници на терена", заяви саркастично Жозе, намеквайки за разправията между Меси и Давид Вийя в мача срещу Гранада.

 

  Сподели
187