Афелай: Моята цел е да се завърна в Барселона


Н. Гавазов

Афелай: Моята цел е да се завърна в Барселона

Ибрахим Афелай призна, че старши-треньорът на Холандия Луис ван Гаал е решително настроен да постигне голям успех с „оранжевите" след разочарованието на Евро 2012. Бившата звезда на ПСВ сравни сегашния си наставник в националния отбор с Берт ван Марвайк и допълни, че Ван Гаал силно желае да постигне нещо много повече, отколкото своя предшественик на Мондиал 2010.

„И двамата са взискателни, всеки по свой собствен начин. Те наистина работят усилено за постигане на целите си и не позволяват на нищо да ги отклони от пътя. Ван Гаал и Ван Марвайк са много отдадени на работата си", заяви Афелай за официалния сайт на Футболната Федерация на Холандия.

Атакуващият халф на Шалке 04 призна също така, че силно се надява един ден да се завърне в Барселона, където игра преди една година.

„Това е моята цел. Да се върна в Барселона. Също много важно е да се насладя на играта, дори повече, защото сега вече съм здрав. Мисля, че на „Камп Ноу" се развих във футболно отношение, а и психически. Доказах, че мога добре да се справя с проблемите. Някои казват, че съм се провалил в Барселона, но за първите шест месеца като нов играч, аз играех редовно. След това скъсах сухожилие. Защо казват, че не съм успял, когато при това положение нещата вече не зависят от мен? Това е футболът". Добави холандският национал.

 

  Сподели
100