Най-добрата школа за модерен балет


Н. Гавазов

Най-добрата школа за модерен балет

Фансеск, добре дошъл в Барселона! В събота вечер, в срещата против Севиля, ти официално се присъедини към каталунския клуб и това се видя ясно от 40 000 зрители на „Рамон Санчес Писхуан" и още милиони по телевизионните екрани. За виртуалното пространство няма да говорим. Поздравления! И тук някъде ще кажем: най-после! Защото твоята душа скромно и тихо чакаше своя шанс под гордата емблема на „артилеристите", при това с капитанската лента на ръка, която са носели най-достойните мъже в клуба от Северен Лондон. Ето, че най-после си част от знаменитата каталунска школа...

Спомняте ли си изказването на Шави преди година, когато говореше, какво е ДНК-то на Фабрегас и каква кръв тече във вените му? Много точен беше тогавашният коментар, но въпреки това, в рамките на тази една година от пребиваването си на „Камп Ноу" Сеск някак си странеше от отбора, не беше негов пълноправен член... но всичко си има своя край. Както се казва, кръвта вода не става.

Уважаеми читатели, нека бурно аплодираме поредният випускник на школата за модерен балет на Барселона. Кой смее да отрече, че това момче (нека не употребявам „бивш артилерист") няма талант и не заслужава място в една от най-добрите школи за балет през последните няколко години, в които отдавна са се утвърдили майстори като Бускетс, Пике, Масчерано (също намерил себе си след пристигането си от Острова), Санчес, Давид Вия (след идването си от Валенсия), Иниеста, а понякога дори и самият Меси.

Нека да се порадваме на страхотните изпълнения:

 

 

 

Съгласете се, че всичко това е майсторство от най-висша класа. Себераздаване на сцената, емоции, мимики, премерени движения, нищо излишно. Момчетата работят еднакво добре поотделно и групово, създавайки цели композиции, при това често предавайки атмосферата и на хората извън сцената.

Нека сега погледнем сериозно на нещата. За всичко по-горе думата е една: тъжно. Силен отбор, добри играчи, а това,което вършат на терена... някак си не е мъжко. Някога, преди години лично аз олицетворявах Барселона със съвсем други неща, а някъде през 80-те с борбата на гордите каталунци срещу подтисниците и гоненията на Франко. А сега...наистина ужасна тенденция.

Впрочем, Шакира сериозно трябва да си поговори с Пике. Дали той не симулира оргазъм?

 

  Сподели
310