Зависим ли е Реал Мадрид от Кристиано?


FUTBOL-TV

Зависим ли е Реал Мадрид от Кристиано?

За изненада на всички, Реал Мадрид допусна поражение като гост на Хетафе през уикенда с 1:2 и вече изостава на пет точки от лидера Барселона, само след два изиграни мача. Лошото за феновете на отбора е, че това е най - слабият старт на Жозе Моуриньо в кариерата му. Колегите от Пиренейският полуостров вече започнаха да се питат дали, "Белия балет" ще успее и през този сезон да спечели 100 точки в Ла Лига. За сега това изглежда доста трудно.

Също така, тревожно е, че срещу Валенсия и Хетафе, отборът от "Бернабеу" винаги излизаше пръв напред в резултата, но ако прибавим и загубата от кръвния враг Барселона в първият мач за Суперкупата на Испания на "Ноу Камп", нещата стават шокиращи. Това се е случвало шест пъти в 56 изиграни мача във всички турнири, за изминалата кампания.

Да, някои може би ще кажат, че "Кралския клуб" все пак победи Барса с 2:1 и трумфира със Суперкупата, но да не забравяме, че "каталунците" играха повече от 70 минути с човек по - малко и имаха шанс да стигнат до равенство.

Основният проблем, според мен в отборът на Реал, е слабата игра в защита, която демонстрират шампионите. Това си пролича и през втората половина на миналият сезон, но грешките на "каталунците" срещу средняшки тимове, оставиха този детайл в сянка. Другият проблем пред Кристиано Роналдо и компания е, че атакуващите футболисти правят много пропуски. Срещу Хетафе Игуаин направи няколко неточни отигравания, а Месут Йозил от няколко метра на празна врата уцели горната греда на стражът на домакините, което е недопустимо.

Прави впечатление, че в до момента игралите се две срещи от Примера, "белите" започват трудно мачовете си. Сякаш, през миналата година, момчетата на Моу печелиха част от мачовете си още преди да са започнали, с името Реал Мадрид. Имаше мачове, в които за по - малко от десет минути, "кралете" бяха отбелязали повече от един гол. През този сезон има нещо гнило в играта на тима. Звездата CR7 има сериозни проблеми при изпълняването на свободни удари, а както знаем, те са неговата слабост. Той има на сметката си 11 удари към противниковите врати и нито един гол и изостава сериозно в приза за голмайсторът на Ла Лига, след като неговият съперник Лионел Меси вече има четири попадения.

Моуриньо направи интересно изказване след загубата от Хетафе. Той каза, че няма нищо грешно в играта на отбора и играчите му са изпълнили всички указания, които той им е дал. Друго нещо, което ми направи впечатление, е че, тимът се затруднява да пробие отбор, когато той се защитава, визирам мача с Хетафе. Футболистите си подаваха кълбото пред наказателното поле и не можеха да измислят нищо, за да пробият бетона, нещо, което не се случваше преди няколко месеца. За мен е изненада, че този аспект от играта, не можеше да бъде разрешен от Моу.

За миналият сезон, от януари, Реал допусна 11 гола във своята врата от свободни удари и корнери, като в това число влизат загубата от Реал (Мадрид) за Шампионска лига и поражението от Барселона за Купата на Краля, а също така и равенствата с Малага и Виляреал, които можеха да им костват титлата.

Нека да се върнем към грешките на Реал в защита. Припомнете си как, "Кралския клуб" допусна гол от "прилепите". Икер Касияс и Пепе не успяха да се разберат и се сблъскаха, като капитанът получи мозъчно сътресение, а от това се възползва Хонас, който без много да му мисли прати топката в мрежата.

Това попречи на бранителят да пропусне мача със съгражданите от Хетафе. Със сигурност Пепе щеше да се намеси много по - добре при първият гол на тъмносините, когато Абдел Барада изпълни перфектно един пряк свободен удар към Хуан Валера, който прати топката зад Касияс.
За два мача, Икер е направил само едно спасяване и той дойде, след като "Ел Гета" поведе в резултата. Любопитно е, че от 39 изстрела за "белите", 14 точни и само два гола са паднали. Това средно по 19,5 шута на мача, което е близко до ударите през изминалият сезон, които бяха на среща - 19,3.

Най - страшното, както споменах по - нагоре е головата немощ на Кристиано, което е доста притеснително. Да, той вкара на два пъти срещу Барселона за Суперкупата, но в Примера все още не може да го стори. Португалецът не се притеснява да шутира, но е обезпокояващо, че ударите му са зависими.

От 10 мача за изминалият сезон, които Реал не спечели, Роналдо не се разписа в пет.

Превод: АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

  Сподели
268