Виланова: В такива дни се гордея, че съм част от Барселона


Н. Гавазов

Виланова: В такива дни се гордея, че съм част от Барселона

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова след срещата-реванш за Суперкупата на Испания с Реал Мадрид отбеляза, че загубата не е трагедия за него, а също така похвали своите футболисти за играта им през второто полувреме. Както е известно, първият мач на „Камп Ноу" завърши при резултат 3:2 за каталунците, но снощи на „Сантяго Бернабеу" шампионите победиха с 2:1, което беше достатъчно за триумфа им.

„През второто полувреме ние атакувахме с десет човека. Борихме се до самия край и имахме пет хубави положения. Това беше един от онези дни, в които аз се гордея, че съм част от Барселона", заяви след мача Виланова.

„Реал ни вкара два гола в самото начало. Това стана след наши грешки в отбрана, но така или иначе, ние не изтървахме играта. Не смятам, че бяхме по-зле от съперника си. Разбира се, искахме да победим. Но както вече говорех, няма да правим трагедия от случилото се. Този мач не определя целия сезон. Очакват ни много двубои, трябва да продължаваме да работим. Дани Алвеш? Сметнахме, че за него съществува риск от сериозна травма и поради това го оставихме извън играта", каза още наставника на Барселона.

 

  Сподели
70