Три гола, един червен картон и Суперкупата отива при Реал Мадрид (видео)


В. Мухарски

Три гола, един червен картон и Суперкупата отива при Реал Мадрид (видео)

Реал Мадрид победи Барселона с 2:1 в мач реванш за Суперкупата на Испания на "Сантиаго Бернабеу" и по този начин "белите" спечелиха отличието. Както е известно първата среща завърши при резултат 3:2 за Барса. Двубоят започна с атаки към двете врати. Столичани откриха резултата още в 10-ата минута. Тогава  каталунският страж Виктор Валдес беше безпомощен след грешка на Масчерано, който подцени изритана топка и позволи на Игуаин да илезе сам срещу вратаря и да се разпише - 1:0.

Реал удвои резултата, този път след фатална грешка на Пике. Той бе преодолян триково от Кристиано Роналдо в 18-ата минута, а португалецът укроти кълбото и без проблеми удвои резултата с удар, който мина под плонжа на вратаря. В 24-тата Рамос вкара топката в мрежата, но съдията видя нарушение на Пепе и попадението не беше зачетено.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Адриано Корея се оказа последен в отбраната на своя тим и спря непозволено CR7 като по този начин заслужено получи червен картон. Все пак Барса се върна в мача в 45-ата минута, когато Лео Меси вкара гол след блестящо изпълнен пряк свободен удар от над 20 метра.

След почивката в игра се появиха новите попълнения - Алекс Сонг за Барселона и Лука Модрич за Реал Мадрид. В 80-ата Игуаин беше изпуснат отново от защитата на Барса, но останал очи в очи с Валдес нацели гредата. В крайна сметка играчите на Реал се поздравиха с победата и Суперкупата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104