Официално: Сонг подписа с Барселона


Н. Гавазов

Официално: Сонг подписа с Барселона

Алекс Сонг завърши трансфера си от Арсенал в Барселона, обяви преди малко официалния сайт на каталунците. Според информацията, камерунският национал, който премина успешно медицинските прегледи по-рано днес е поставил подписа си под петгодишен договор с испанския гранд. Полузащитникът ще играе за "блаугранас" под номер 27.

Сонг, който има клауза за откупване на стойност 80 милиона евро ще се присъедини към новите си съотборници на официалното представяне на отбора на „Камп Ноу" в понеделник вечер когато каталунците излязат срещу Сампдория за Купата „Жоан Гампер".

На сметката на 24-годишния Алекс има 204 мача за лондончани. През това лято Сонг внезапно се отказа да играе за Арсенал, независимо от това, че до края на договора му оставаха още три години.

Според английските медии, през последния месец камерунеца не се е отнасял адекватно към задълженията си и е тровел атмосферата с отбора, а по време на тренировъчния лагер в Германия е влязъл в остър конфликт с помощника на Венгер Стив Боулд.

Арсенал реши да не затяга преговорите с Барселона и пусна Сонг на "Камп Ноу" срещу не особено голямата сума от 15 милиона паунда. Според слуховете, полузащитникът ще получава в новия си клуб 70 000 паунда на седмица, което е с 15 000 повече от това, което Сонг прибираше в Арсенал.

 

  Сподели
68